60 de milioane pentru 60 de kilometri de străzi ca-n palmă! Felix Borcean își încearcă norocul la Viorica Dăncilă

Primăria Municipiului Caransebeș a depus la Guvernul României solicitarea pentru un contract de finanțare prin care toate străzile din orașul gugulan ar putea fi asfaltate. Dacă cererea va fi aprobată, ar putea intra în bugetul administrației peste 60 de milioane de lei, însă o parte din bani ar trebui restituiți în următorii 20 de ani.

Primarul municipiului Felix Borcean susține acest proiect, spunând că datoria nu va fi foarte mare, însă orașul va arăta ca în palmă dacă proiectul se va concretiza.

„Noi am depus la Comisia Națională de Strategie şi Prognoză formularul de solicitare pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare şi Investiții. Acum este și conjunctura politică destul de volatilă, pentru că, chiar dacă ar fi toate premizele pozitive, nu știu ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu Guvernul ăsta foarte fragil și dacă un viitor guvern ar mai perpetua acest program, dar pe scurt sunt 12 miliarde de euro care se vor pune la dispoziția comunităților locale pentru proiecte, deocamdată există un grad de absorbție pe proiectele depuse de vreo două miliarde, deci potențial este.”, spune Borcean.

Șeful administrației publice locale recunoaște însă că este un împrumut de la stat în funcție de gradul de îndatorare a comunității și că o parte din acești bani vor fi returnați într-o perioadă de 20 de ani.

„Ca să facem o proiecție pentru Caransebeș, noi am absorbi vreo 60 de milioane de lei cu asfaltarea întregii trame stradale a Caransebeșului, în total vreo 60-70 de km și, la cele 60 de milioane de lei pe care le-am încasa noi, ar trebui să restituim între 10% și 15% din sumă pe o perioada de 20 de ani, ceea ce nu ar fi un efort foarte mare.”, ne-a precizat edilul orașului, Felix Borcean.