Topul celor mai mari contribuabili la buget

Situația financiară precară a firmelor din Reșița se răsfrânge asupra bugetului local. Pe lista societăților care rămân, totuși, în topul celor mai mari contribuabili rămân UCMR și TMK. Pe lângă acestea, mai apar și firmele care au zeci de puncte de lucru în întreaga țară.

Foștii coloși industriali încă au susținut la începutul anului trecut bugetul orașului. Insolvența în care a intrat UCMR însă, a generat restanțe la buget. “UCMR este cel mai mare contribuabil, însă taxele și impozitele locale se plătesc semestrial, iar din al doilea semestru al anului trecut societatea nu a mai virat niciun leu. Suma anuală pe care societatea trebuie să o plătească depășeste un milion de euro”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu. După UCMR, care are o restanță de 500.000 de euro, a doua firmă importantă ca și contribuție la buget, este TMK, urmată de C+C și Pangram.

“În mod normal, între TMK și cele două firme s-ar mai plasa Eurometal și Crosi, însă ambele sunt în insolvență”, a adăugat primarul orașului.