Topul celor mai căutate orașe din România pentru city-breakuri

young couple strolling on city street at night, london, england, uk
casinoherculane by sungarden

Românii se orientează spre city-breakuri în țară. Printre locațiile preferate pentru astfel de escapade se află și un oraș din Banat.

Cele mai căutate orașe sunt Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov.

După un sezon estival aglomerat, care a adus turismul național la nivelul de dinaintea pandemiei, românii se orientează acum către city-breakuri în țară, un trend în ascensiune de câțiva ani încoace, dar și către sejururi de weekend în stațiunile montane și balneare, destinații tradiționale de toamnă.

Potrivit Travelminit.ro, 34% dintre rezervările făcute în septembrie s-au realizat la unități de cazare din orașe mari din România.

Există totuși o scădere cu 47% în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendință firească dată fiind încheierea sezonului estival.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Românii caută în această perioadă city-breakuri în țară și escapade la munte. În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile orașe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în stațiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinațiile de interes pentru turiștii care își doresc sejururi de toamnă.

De asemenea, în topul celor mai căutate orașe pentru acest sezon figurează Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov, astfel că este de așteptat ca aceste destinații să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă.

În ceea ce privește prețurile, în luna septembrie a fost înregistrată o creștere de 17%. De exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 254 de lei, în timp ce, în 2021, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/