Potrivit Legii, fiecare consilier județean este obligat să completeze declarațiile de avere și de interese, pe care să le depună apoi la sediul forului. De altfel, acest lucru s-a și întâmplat. Topul pe care “Express de Banat” l-a întocmit se raportează la veniturile pe care le-au încasat consilierii în 2011.
Reporterii „Express de Banat” au monitorizat declarațiile de avere ale consilierilor județeni, care deși nu sunt foarte avuți, au avut parte de câștiguri consistente în anul care a trecut. Alesul cu cele mai mari venituri este avocat de profesie și membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Din serviciile pe care Constantin Madina le-a prestat pe cabinetul de avocatură a realizat 112.300 de lei. Acesta mai are pe numele său un depozit bancar, în valoare de 30.000 de lei.
Locul al doilea în topul celor mai bogați aleși în funcție de veniturile pe care le-au câștigat în anul precedent este ocupat de Mircea Paul Ciobanu (FOTO), membru USL. Acesta ocupă funcția de director al AJVPS Caraș-Severin, job care în 2011 i-a adus încasări de 60.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu de 5.000 de lei pe lună. În plus față de venitul din salariu, potrivit declarației de avere pe care a completat-o, acesta a mai câștigat alți 50.000 de lei din valorificarea produselor agricole.
Și medicul Romeo Dumitrescu a avut câștiguri consistente din salariul de medic chirurg și din serviciile prestate la cabinetul medical pe care îl deține. Suma trecută de acesta în declarația de avere este de 80.000 de lei.
Normă de hrană și salarii „babane”
Venituri consistente în 2011 a mai avut și Gheorghe Roșeți, directorul Oficiului de Cadastru, care din salariul de la stat a realizat un venit de 77.690 de lei. La această sumă se mai adaugă și pensia militară pe care o are. Pe lângă salariul lunar de peste 4.700 de lei, acesta este unul dintre puținii angajați ai statului care mai primesc normă de hrană, în ciuda vehiculatei crize. Suma pe care a primit-o anul trecut în contul acesteia se ridică la aproape 8.000 de lei.
Alți consilieri județeni, care au realizat venituri de puțin peste 50.000 de lei sunt: Ion Spânu și Nicolae Ștefănescu, ambii aleși ai USL. Primul este angajat al DASPC, dar deși salariul său este mic, deține dividente la Petrom. În ce îl privește pe Nicolae Ștefănescu, acesta a câștigat bine în 2011, din poziția de director adjunct pe care a ocupat-o la Oficiul Județean pentru Dezvoltare Rurală.
Interesant topul vostru…nu vad insa in top,nimic de firma doamnei Catana de la primarie sau ma rog,sotul domniei sale…evident constructii,nu citesc nimic in acest top despre firma viceprimarului Crina,sau ma rog,trecuta firma pe numele fratelui, ,,Petrica da-i pe gsp” si nu vad nimic despre Calorgrup…Oare de ce,cand se stie de acest TRIOdeSENZATIE…?…Oare asta-i dreptatea? Sau acest top e unul comandat? Poate ne povesteste mai multe Oana Bejenariu,care clar stie mai multe dar nu poate sa scrie ca deh,n-o lasa sefu’…;)…Cum e,Oana?…da-ma dreq de simpatic…;)
iar vb ca … in papura. faci confuzii grave intre consiliul judetean si consiliul local. pune mana pe carte, maaai………