Topul celor mai barosane pensii din Caraș-Severin. Vezi cine primește cei mai mulți bani!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cei mai mulți pensionari din județ abia reușesc să trăiască de pe o zi pe alta, cu pensii minuscule. Cu toate acestea, topul pensiilor fruntașe în Caraș-Severin demonstrează că unele domenii de activitate asigură o bătrânețe, dacă nu luxoasă, cel puțin fără griji.

În Caraș-Severin sunt înregistrați în momentul de față 86.076 de pensionari. Cei mai mulți dintre aceștia, însă, nu reușesc nici măcar să ducă un trai decent cu cei 350 de lei care le revin pe lună. Asta, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei au trudit toată viața pentru a-și asigura o bucată de pâine la bătrânețe.

Mai mult decât atât, acești bani ajung în mâna bătrânilor și mai puțini după reținerea impozitelor, lucru care-i aduce la sapă de lemn pe cei mai mulți dintre pensionarii cărășeni.

De cealaltă parte a baricadei se află fruntașii listei de pensii din evidența Casei Județene. Acolo sumele nu scad sub trei mii de lei, cea mai mare atingând chiar dublul acestei valori. Astfel, la nivel de Caraș-Severin, primele trei pensii din top pornesc de la 3.636 de lei la 3.651 de lei, atingând valoarea maximă cu suma de 6.523 de lei.

Este vorba despre o diferență exagerată între cele două capete ale listei, în condițiile în care cei mai bogați pensionari primesc de aproape 18 ori valoarea de care se „bucură” cei de la coada clasamentului județean.

Diferența este și mai mare atunci când vine vorba despre pensiile după legile speciale, acolo unde la banii primiți prin Sistemul Public de Pensii se adaugă și diferența de la bugetul de stat. De exemplu, pensia unui magistrat atinge o sumă maximă de aproape 15.000 de lei și una minimă de 926 de lei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Nici pensiile parlamentarilor nu lasă de dorit. La nivel de județ valorile în acest caz ating valoarea minimă de 1.787 de lei, și cea maximă de 2.963 de lei.

În ceea ce privește sumele care le revin pensionaților pe caz de boală, situația de la coada listei este la fel de dezastruoasă, pentru că cea mai mică pensie este și aici de doar 350 de lei. Cele mai mari, în schimb, se apropie de sumele parlamentarilor, cea maximă trecând chiar de 4.000 de lei.

Pensiile de urmași sunt și ele bunicele. Cea mai mică pleacă tot de la 350 de lei, iar cea mai babană atinge suma de 2.268 de lei.

Foto: cotidianul.ro

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/