Top 5 obiective turistice din Banat

picture1
casinoherculane by sungarden

România este o țară minunată, cu numeroase forme de relief și peisaje ce merită explorate și descoperite. În timp ce unele țări construiesc artificial astfel de forme de relief, România a fost binecuvântată cu ele. Călătorind în lung și în lat, de la est la vest și de la nord la sud, putem observa cum țara noastră ne scoate în cale diferite obiective turistice minunate și atracții de divertisment.

Banat, Transilvania, Moldova, Oltenia, Dobrogea, toate aceste regiuni au un numitor comun: sunt minunate. Fiecare regiune are o istorie aparte, o evoluție independentă și e presărată cu diferite atracții turistice.

publicitate online in ziar Express de Banat

Transilvania se mândrește cu satele săsești. Dobrogea este tărâmul unde locuiesc împreună oameni ce aparțin celor 18 etnii, dar și minunea naturală ce poartă numele de Delta Dunării.

Însă Banat merită mai multă atenție și vă aducem în prim-plan o serie de obiective turistice pe care vă invităm să le descoperiți în această regiune aflată în sud-vestul României. Este o zonă multiculturală, în care trăiesc de secole români, germani, sârbi și maghiari. Zona Banatului este flancată la nord de Munții Carpați, iar la sud de Dunăre, ceea ce o face să fie pitorească și perfectă pentru o viitoare destinație de city break.

Cazanele Dunării, recunoscute și sub denumirea de Cazanele Mari, reprezintă un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Este un loc unic în România unde Dunărea se intersectează cu Carpații, dând naștere unor peisaje miraculoase.

Cheile Nerei – Beușnița fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Caraș-Severin. Așa cum îi spune și numele, este vorba de un defileu al Nerei cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic. Turiștii pot admira aici diferite spectacole ale naturii cum ar fi Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului sau Cascadele Beușnița.

Cazinoul Băile Herculane este un obiectiv turistic important din zona Banatului, făcând parte dintr-o frântură de istorie a gamblignului din țara noastră. Construit între 1862-1864, acesta este unul dintre cele mai vechi cazinouri construite în România. Ansamblul Cazinoului din Băile Herculane face parte din patrimoniul național. Astăzi, cazinoul este folosit mai mult pentru spectacole, conferințe și evenimente festive. Poate și pentru că tot mai mulți jucători aleg să acceseze un cazino online, în detrimentul cazinourilor clasice. Cu atât mai mult cu cât platformele digitale oferă spinuri gratis pentru debutanți.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița se află în zona Triaj a municipiului Reșița. A fost fondat în 1972, având ca scop conservarea și prezentarea publicului larg a unor locomotive cu aburi ce au fost construite la Reșița. Vizitând acest muzeu, veți trăi un crâmpei din istoria căilor ferate române și a perioadei în care locomotivele erau propulsate cu ajutorul aburului.

Morile de apă de la Rudăria, unice în Europa de Est, sunt situate la poalele Munților Almăjului din Banatul Montan. Ancorate în trecut, aceste mori fac deliciul tuturor ce ajung în aceste meleaguri măcinate de timp. Respectivele mori de apă, 22 la număr, au fost incluse în faimosul patrimoniu mondial UNESCO.

Putem completa această listă și cu alte obiective turistice ce merită vizitate, cum ar fi: Peștera Ponicova; Peștera Vetarni; Tunelul Iubirii; Peștera Buhui; Cheile Carașului; Cătunele Ineleț, Prisacina, Scărișoara și multe altele.

Din păcate, Cascada Bigăr nu mai reprezintă un interes turistic după ce s-a prăbușit. Însă ea poate fi în continuare vizitată, la fel și izvorul Bigăr.

După cum vă spuneam, zona Banatului este minunată, o enciclopedie despre oameni, locuri, activități și numeroase obiective turistice și tradiționale.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/