Toni Novăcescu, despre posibilitatea reluării alegerilor la Moldova Nouă: „Este aberant ceea ce se-ntâmplă. Să se refacă numărătoarea dacă se doreşte”

Telenovela politică din orașul de la malul Dunării în care actorul principal continuă să fie Adrian Torma, reales edil al urbei în urma votului din 27 septembrie, pare departe de a se încheia. În urma anomaliilor reclamate de liberali vizavi de corectitudinea procesul electoral, cetățenii UAT-ului din Clisura Dunării ar putea fi rechemați la urne în data de 11 octombrie – o situație nefirească și aberantă, după cum atrage atenția reprezentantul Pro România în zona de Clisură, Toni Novăcescu, ales consilier local din partea alianței PSD-Pro România.

Referitor la posibila fraudare a votului de la finele săptămânii trecute, fostul consilier județean a precizat:

„Sunt surprins de tot ceea ce se-ntâmplă! Nu știu ce anume puteau să conteste. Alegerile au fost corecte, chiar dacă au existat mișcări pe stradă, chiar dacă au existat jigniri între competitori, dar asta este deja cu totul altceva. Corectitudinea alegerilor cred că nu poate fi contestată de nimeni. Eu însumi am participat în calitate de observator la secția de votare nr. 121, respectiv Casa de Cultură Moldova Nouă. Pot să vă spun că lucrurile au decurs într-o decență deplină, fără niciun eveniment. Nu am văzut niciunde să fie scandal, să fie furate voturile sau să existe voturi duble. A, că a fost forfotă în oraș, întrucât susținătorii celor doi principali contracandidați se urmăreau unii pe ceilalți, asta e cu totul altceva. Poliția și jandarmeria și-au făcut datoria, au patrulat, au fost în jurul secțiilor de votare și nu au existat evenimente neplăcute”.

Întrucât alegerile pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local ar urma să fie reluate fără participarea candidaților alianței PSD-Pro România, proaspătul ales local a mai subliniat:

„Pentru ce să fie reluate alegerile? Să se refacă numărătoarea dacă se dorește. Nu mi se pare normal. Eu nu cred în zvonistică și nici nu văd întemeiat să elimini un candidat. Faptul că liberalii aduc din nou în discuție chestiunile de formă identificate în cadrul dosarelor candidatură mi se pare nu doar aberant, ci și tardiv. Această situație este similară, spre exemplu, unui război, în care, după ce au murit 100 de oameni, ne cerem scuze, pentru că războiul nu trebuia să-nceapă. Suntem în 2020 și nu-mi vine să cred ce se-ntâmplă într-un stat democratic, membru al Uniunii Europene. Văzând toate acestea, nici nu mă miră faptul că cei din exterior striga către noi: «Hoții, hoții!»”.

CITEŞTE ŞI: Bombă atomică pentru PSD la malul Dunării! Biroul Electoral Central anulează alegerile și mandatul de primar al lui Adrian Torma!