Tomograful Spitalului Judeţean Timişoara a fost închis! Funcţiona fără autorizaţie!

untitled design set 970x90 px

Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a hotărât zilele trecute închidrea Computerului Tomograf din cadrul unităţii spitaliceşti. Acesta funcţiona din vara anului 2018, însă nu avea autorizaţie CNCAN şi autorizaţie sanitară de funcţionare. 

,,Mi se pare ireal cum a fost posibil ca pacienții să fie investigați până acum fără ca aparatul CT să fie cu acte în regulă. Este absolut adevarat că acest computer tomograf este nou, însă chiar și așa nu putem risca să supunem pacienții unor investigații radiologice cu un aparat care nu are măsurătorile radiologice atestate de CNCAN. În urma instalării noului șef de secție de la Radiologie, am solicitat un raport complet a tot ceea ce înseamnă echipamente și autorizații. A fost o surpriză totală până și pentru colegii mei de pe secție faptul că acest aparat functionează fară autorizații.”, a declarat dr. Raul Pătraşcu.

Momentan în cadrul unității sanitare funcționează un alt computer tomograf care va asigura doar urgențele și programările, spune managerul unităţii spitaliceşti.

,,Pentru a nu ajunge în situația în care să nu putem asigura urgențele am încheiat un protocol de colaborare cu unele spitalele de stat din oraș care au CT-uri funcționale în regim de urgență. De asemenea, mă aflu în plin proces de a implementa toate măsurile necesare pentru a aduce cât mai repede posibil la normalitate această situație.”, a mai afirmat acesta.

publicitate ziar expresb 1000x100

Totodată, Raul Pătraşcu a cerut Ministerului Sănătății să trimită de urgență Corpul de Control care să verifice cum anume a fost posibil să se ajungă în această situație fără precedent pentru Spitalul Județean din Timișoara.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/