CCIA Timiș lansează o nouă sesiune EIT Climate-KIC Accelerator, cu sprijin financiar de până la 50.000 de euro!

Tinerii inovatori timișoreni sunt invitați de către CCIAT să se înscrie la programul EIT Climate-KIC Accelerator, cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa.

EIT Climate-KIC Accelerator este singurul program UE ce se concentrează pe impactul schimbărilor climatice, care vizează promovarea unor soluții  și tehnologii inovatoare în domeniul energiei curate. Acesta se adresează companiilor de tip start-up ce desfășoară o activitate bazată pe dezvoltarea de noi tehnologii sau servicii cu potențial ridicat pentru impactul climatic.

Termenul limită de depunere a cererilor de înscriere este 1 martie. Înscrierile se pot face online, la următoarea adresă web: https://www.climate-kic.org/programmes/entrepreneurship/accelerator/

Participanții pot obține astfel acces la o rețea internațională extinsă, educație excelentă, coaching intensiv, formare profesională, mentorat, networking și sprijin financiar de până la 50.000 euro.

Sesiunea de anul acesta a EIT Climate-KIC Accelerator prevede parcurgerea uneia din cele trei etape:

  1. Business Model Development – sprijină firmele în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere. În aceasta etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 10.000 euro.
  2. Business Model Validation & First Customers, ajută firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă: validarea și achiziția clientului. Companiile vor primi sprijin continuu din partea experților și mentorilor, vor participa la activitățile și workshopurile programului. În aceasta etapă, companiile vor beneficia de sprijin financiar de până la 25.000 euro.
  3. Onwards to Investment and Scaling, etapa a 3-a se numeşte „Spre investiții și dimensionare – pregătește start-upurile pentru viitor investițional”. În această etapă a programului, companiile sunt susținute în pregătirea negocierilor cu potențiali investitori și parteneri și aui acces la o rețea de contacte și potențiali parteneri, investitori. Se oferă sprijin financiar de până la 50.000 euro.

Programul EIT Climate KIC, finanțat de EIT – Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/