Tomograful achiziționat de spitalul din Reșița este funcțional!

computer tomograf resita

Vin vești bune dinspre Spitalul Județean de Urgență din Reșița, după ce conducerea unității medicale a anunțat că, din această săptămână, a devenit funcțional și cel de-al doilea computer tomograf, achiziționat printr-un proiect european. Valoarea aparatului depășește 340.000 de euro.

Computerul tomograf se află la Staționarul 2, într-un spațiu amenajat cu sprijinul Primăriei Reșița și al Consiliului Județean Caraș-Severin, fiind dotat cu mobilier primit de la Crucea Roșie – Filiala Caraș-Severin, precizează managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

Aparatul, în valoare de 349.860 de euro, a fost achiziționat printr-un proiect transfrontalier, derulat în parteneriat cu Spitalul General din Pozarevac – Serbia, Ministerul Sănătății din Republica Serbia și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. Tot prin acest proiect, Spitalul Județean de Urgență din Reșița a reușit să achiziționeze aparatură, echipamente medicale și IT de peste 2,5 milioane de euro.

leader board 728 x 90 px

Noul computer tomograf va deservi, din punct de vedere imagistic, pacienții internați în Staționarului 2, situat în partea de sus a orașului, lângă Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

computer tomograf