Tombolă pentru o viață normală

Orice copil merită o șansă la o viață normală. Nu este vina lor că s-au născut cu probleme de sănătate, dar noi trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta să aibă un trai normal.

Centrul pentru Educație Incluzivă ”Primăvara”, împreună cu Asociația pentru Copiii Primăverii au organizat la finele acestei săptămâni o acțiune umanitară numită ”Oameni pentru Oameni”. Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru trei copii care au nevoie de intervenții medicale în străinătate. În cadrul activității s-a organizat o tombolă cu premii pentru toți cei prezenți. Prețul unui bilet a fost de 5 lei, iar banii adunați astfel reprezintă un început de drum pentru ajutarea acestor copii.

”Consider că numai dăruind din inimă le putem oferi o șansă acestor copii, iar noi, personalul de la centrul Primăvara, am contribuit la realizarea unei astfel de acțiuni care să le ofere un mic ajutor”, a spus psihopedagogul Claudia Târziu.

Alexia și Alexis Vișan sunt doi gemeni de numai 6 ani, care s-au născut cu un diagnostic foarte grav. La numai o lună, părinții au primit vestea că cei doi bebeluși suferă de o afecțiune gravă.  Au fost diagnosticați cu dezlipire de retină. Cei doi frați nu s-a bucurat niciodată de lumina zilei. Există, însă o șansă pentru ei. Părinții au reușit să îi programeze pe cei doi copii pentru o intervenție chirurgicală care le va reda vederea. Gemenii ar trebui să ajungă în Statele Unite ale Americii, în luna septembrie. Doar costul operației este de 15.000 de dolari, pentru un singur ochi. La operație se adaugă și transportul și tratamentele ulterioare. Familia are nevoie de ajutorul nostru pentru a strânge această sumă.

”Copiii mei au nevoie de o intervenție chirurgicală în America, la care suntem programați în luna septembrie. Ei s-au născut prematur, însă la externarea din spital examenele, inclusiv cel oftalmologic au iesit cu aspect normal.  Abia la o lună după externare am aflat că au dezlipire de retină. Doctorul din America ne-a spus că sunt șanse foarte mari ca în urma operației să se recupereze, asta bineînțeles în timp ”, a spus mama gemenilor, Estera  Vișan.

Emil Gabriel este un tânăr de 14 ani, care nu se poate bucura de adolescență la fel ca ceilalți copii de vârsta lui. El are un chist pe creier și are nevoie de o serie de investigații. Medicii din Timișoara nu au putut face nimic pentru a-l ajuta, iar din această cauză, părinții vor să îl ducă pe băiat la un spital din Ungaria. Pentru a-și ajuta copilul aceștia au nevoie de 5.000 de euro, bani pe care nu îi au. În momentul de față băiatul face naveta zilnic de la școala din satul natal Gherteniș, la Reșița. Familia are nevoie de ajutorul nostru.

”Fiul meu are un chist pe creier. Am umblat cu el prin Timișoara, ne-a costat foarte mulți bani și nu mai au ce să îi facă. Trebuie să ajung cu el în Ungaria pentru o investigație. Nu am de unde să mai fac rost de bani, am vândut tot ce am putut până acum doar pentru el. Nu mai am! Acum sunt nevoită să cer ajutorul altora, oricine mă poate ajuta. Intervenția de la unguri îl poate vindeca pe copilul meu”, spune mama băiatului, Daniela Moldovan.

Toți cei care au posibilitatea și doresc să îi ajute pe acești copii o pot face prin donații într-unul dintre conturile deschise de părinții lor. Orice ajutor e binevenit și îi ajută să facă încă un pas spre vindecare.

Vișan Estera Rolieta
BCR
RO 72 RNCB 031 802 262 785 0002 – cont RON
Raiffeisen
RO 66 RZBR 000 006 0011 827 579 – cont RON
RO 16 RZBR 000 006 0014 645 165 – cont EURO
RO 47 RZBR 000 006 0014 645 189 – cont USD

Moldovan Emil
CEC BANK
RO 04 CECE C001 946 28 116 8511 – cont RON