Toleranță zero pentru portul ilegal de arme! Un deputat din Banat face un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor

explo 1000x200

Deputatul Pro România Adrian Pau se ocupă de un proiect de lege prin care vrea ca pedepsele pentru deținerea și folosirea ilegală a armelor de foc să fie sancționată mult mai dur. Parlamentarul de Timiș va lucra la acest proiect cu colega de partid Roxana Iliescu, cea care este avocată.

Pau a adus în discuție și uciderea polițistului din Recaș, Cristian Amariei, de către tâlharul Marcel Lepa, care între timp s-a și sinucis. „Pe lângă întâmplarea nefericită care a avut loc în Timiș zilele trecute, cred că pentru siguranța cetățenilor ar trebui să avem în vedere modificarea codurilor de procedură penală pentru utilizarea armelor de foc. Nu cred că cineva deține o armă de foc doar pentru a o avea în palmares sau portofoliu. Nu avem nimic împotriva celor care dețin arme de foc, dar posesia ilegală ar trebui să aibă unele beneficii în ceea ce privește braconajul, o problemă cu care România se confruntă în momentul de față”, a precizat Pau.

Deputatul vrea ca pedeapsa să fie una de zece ani de închisoare pentru cei care dețin arme în mod ilegal. „Eu am convingerea că în țările civilizate educația s-a făcut prin constrângere și legi bine definite”, a mai adăugat Pau, cu referire la faptul că acum pedepsele sunt diferite pentru deținere sau utilizare ilegală a unei arme de foc.

banner 970 x 250