Toleranță zero față de droguri! PNL nu acceptă nici măcar limita de 3 grame!

marijuana și țigară pregătită cu marijuana
banner publicitar

Liberalii nu sunt de acord cu propunerea celor de la USR privind dezincriminarea deținerii de droguri în vederea consumului în limita a trei grame.

Fenomenul drogurilor a luat amploare, iar situația pare scăpată de sub control. Tineri care mor din cauza consumului, accidente mortale provocate de cei care consumă astfel de substanțe și vieți distruse din cauza acestei adicții. Sunt realități pe care autoritățile par să le ia în serios abia acum.

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a anunțat măsuri urgente după tragedia de la 2 Mai, în care un tânăr șofer drogat a ucis două persoane, o reformă amplă a sistemului, dar și un plan pentru siguranța elevilor în școli. Acțiunile din ultimele zile – prin care se fac percheziții și sunt capturate cantități semnificative de droguri – sunt primii pași în acest sens.

„Nu poți lupta cu drogurile cu jumătăți de măsură. Nu poți să faci concesii – așa cum își doresc unii prin Parlament. Din păcate, în timp ce părinții își doresc mai multă siguranță pentru copiii lor, încă sunt depuse proiecte de lege pentru dezincriminarea deținerii de droguri în vederea consumului. Chiar în limita a trei grame! Așa ceva este intolerabil și reprezintă doar o gură de oxigen dată traficanților, care folosesc astfel de breșe pentru a acționa «la vedere», fără a mai fi condamnați. E verificat în alte state deja.”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Autorii legii sunt foști și actuali parlamentari ai USR, care, spune Stroe, „prin acest proiect deschid o autostradă către traficul și consumul de droguri. Iar dacă ar fi adoptat, nu trebuie să ne ascundem să o spunem, ei ar deveni autorii morali ai viitoarelor tragedii de tipul 2 Mai.”

Senatorii PNL au respins acest proiect de lege și la fel vor face și liberalii din Camera Deputaților. „Respingerea proiectului nu e o doar o decizie politică, e un act de responsabilitate socială. Față de familiile din România, față de sănătatea și viitorul copiilor.”, mai spune Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.