Toate cursele charter de marţi, anulate de greva controlorilor de trafic aerian!

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) nu renunță la greva generală programată pentru marți, 30 mai, începând cu ora 9.00. Sindicatele au ieșit azi de la discuțiile cu Ministerul Transporturilor și au anunțat că negocierile au eșuat.

Liderii ATSR au precizat că „greva ar putea să dureze o oră-două, poate trei, sau să continue pe termen nelimitat dacă nici mâine (marți dimineața – n.n.) nu se va ajunge la nicio concluzie”, informează Mediafax.

Greva controlorilor de trafic aerian presupune suspendarea mai multor zboruri (aterizări/decolări) de avioane în perioada protestului. Dar care vor fi, concret, zborurile afectate nu se poate afla la ora redactării acestei știri. O decizie în legătură cu suspendarea de zboruri va fi luată cel mai târziu marți dimineața de către EUROCONTROL, autoritatea europeană cu atribuții pe controlul traficului aerian, care le va comunica imediat companiilor aeriene verdictul referitor la fiecare zbor în parte. Iar companiile aeriene le vor comunica pasagerilor ce decizii au fost luate.

Greva controlorilor de trafic aerian îi afectează pe cei care urmează să plece în vacanța de Rusalii, dar și agențiile de turism, a declarat, pentru Mediafax, Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Acesta spune că toate cursele charter de marți sunt anulate.

„Este un lucru iresponsabil, o sfidare la adresa românilor. Suntem înaintea vacanței de Rusalii. Greva îi afectează atât pe cei care urmează să plece în vacanță, dar și agențiile de turism. De exemplu, noi nu vom afla decât mâine dimineață care sunt cursele care vor pleca fiindcă doar o treime din curse vor zbura. Ceea ce este sigur este că toate cursele charter de mâine sunt anulate. Este o situație tensionată. Personal consider că ROMATSA ar trebui să treacă în regim militar fiindcă militarii nu pot face grevă”, a declarat Alin Burcea.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a precizat că zborurile care vor fi anulate marți urmează să fie reprogramate.

Sursă foto: tion.ro.

CITEŞTE ŞI: Aeroportul din Timişoara dă startul mâine sezonului estival!