Aeroportul din Timişoara dă startul mâine sezonului estival!

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara dă startul curselor de vacanță, luni, 29 mai, primul avion urmând să ducă turiștii pe litoralul Mării Mediterane, în Turcia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara, luni, 29 mai, se dă startul curselor charter.

„Cursa care va da startul sezonului estival va duce primii turişti pe litoralul Mării Mediterane, în Turcia (Antalya), luni, în 29 mai. Pentru fiecare sezon estival, administraţia Aeroportului Internaţional Timişoara creează condiţii comerciale şi operaţionale pentru ca noi destinaţii de vacanţă să fie disponibile din Timişoara. Anul acesta, direct din Timişoara, locuitorii din zona de vest a ţării pot ajunge cu avionul pe litoralul Mării Mediterane, Mării Balearice, Mării Ionice, Mării Negre şi Mării Egee”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu, citat de Mediafax.

În luna iunie se va da startul şi pentru celelalte curse charter spre destinaţii de vacanţă: Heraklion (Creta), Zakynthos, Santorini, dar şi spre Palma de Mallorca, această destinaţie fiind noutatea sezonului estival.

„Alături de aceste destinaţii, agenţiile de turism oferă servicii turistice pe curse aeriene regulate şi pentru Costa Blanca (prin cursele regulate spre Valencia) şi Costa Brava (prin cursele regulate spre Barcelona). Şi litoralul Mării Negre este acum la o distanţă de numai o oră şi 15 minute de Timişoara, datorită cursei regulate spre Constanţa care va începe în 16 iunie”, comunică Aeroportul Internațional Timișoara.

Cursele charter de vacanţă sunt zboruri sezoniere organizate de operatorii de turism. Biletele se pot achiziţiona doar prin operatorii de turism, deoarece sunt incluse în pachetele turistice, alături de transfer, cazare, masă sau alte servicii. De asemenea, se pot achiziţiona servicii de turism prin operatorii de turism, care includ transportul aerian cu program regulat la/de la aeroportul Timişoara.