EVENIMENT. Bardeau a deschis Banat Business Park, cel mai mare parc industrial din vestul ţării! [VIDEO]

Astăzi, 18 mai, a avut loc deschiderea Banat Business Park, un parc industrial având o suprafață de aproape 860.000 de metri pătraţi! 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții parcului industrial, Banat Business Park a fost inaugurat joi, 18 mai 2017, fiind deschis pentru companiile interesate să își dezvolte activitatea de producție sau administrativă în Europa de Est, informează Mediafax. Parcul industrial se află în comuna Sînandrei, județul Timiș, la intersecția cu viitorul drum express care va face legătura directă între Autostrada A1 Budapesta – București, E69 și Timișoara.

Banat Business Park are o suprafață totală aproape 860.000 de metri pătraţi, este construit la standarde europene și, potrivit comunicatului de presă, beneficiază de o infrastructură dezvoltată să răspundă solicitărilor clienților: putere electrică disponibilă de 250 MW, sistem de stingere a incendiului și hidranți certificați FM Global, gaz, apă, canalizare și fibră optică. Parcelele, în număr total de 41, se vând cu toate utilitățile incluse în prețul terenului și pot fi comasate și divizate.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Primăriei Sînandrei, clienții parcului industrial beneficiază de scutire de la plata taxelor și impozitelor pe o perioadă de 49 de ani. Banat Business Park se află la o distanță de cinci kilometri de Timișoara.

YouTube video

1000x100 casa brutarului

Directorul de dezvoltare Banat Business Park, Georg Bardeau, a afirmat că printre primii clienți ai parcului industrial se numără o companie germană care vrea să realizeze o fabrică de soluții perfuzabile și are nevoie de 250 de angajați. Este vorba despre „compania germană B. Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori, la nivel mondial, în domeniul produselor medicale. B. Braun derulează activități în domeniul producției de dispozitive medicale și farmaceutice și al serviciilor de dializă, având aproximativ 800 de angajați în România. În perioada următoare, compania germană va demara o investiție de tip greenfield în cadrul Banat Business Park, prin care va construi la Sînandrei: o fabrică de soluții perfuzabile, un centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate și un nou centru logistic. Demararea investiției va începe în august 2017, urmând a fi finalizată până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă”, a declarat directorul de dezvoltare al parcului industrial.

Georg Bardeau este totodată directorul Bardeau Holding, cu afaceri şi în judeţul Caraş-Severin. Holdingul a cumpărat aproape tot terenul agricol din zona Oravița și intenționează să-și extindă afacerile în zonă.

CITEŞTE ŞI: Rupți de lume! Consiliul Județean Caraș-Severin îi lasă fără locuri de muncă, fără asistență medicală și pe copii îi obligă să abandoneze școala!

Sursă foto/video: banatbusinesspark.ro