Toate clopotele bat la Timișoara de Ziua Eroilor. Moment de reculegere în școli

ziua eroilor defilare timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Ziua Eroilor se serbează, anul acesta, în 13 iunie. Toate clopotele bisericilor din Timișoara vor bate la oră fixă, iar elevii vor ține momente de reculegere.

Prefectura Timiș anunță ceremonii și depuneri de coronae în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei și la mai multe monumente dedicate eroilor. O slujbă specială va avea loc în Catedrala Mitropolitană.

La ora 11:59 este programat un dangăt de clopote. Adică în toate lăcașele de cult din Timișoara vor răsuna clopotele.

Garda de onoare va face două defilări, la ora 09:55 și 12:35, în Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, respectiv în fața Catedralei Mitropolitane din Piața Victoriei.

Ziua Eroilor se marchează în România, dar data nu este fixă, ci în ziua sărbătorii ortodoxe Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Paște.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

„Ministerul Educației a transmis, luni, 10 iunie, o notă către inspectoratele școlare din țară, prin care, timp de 3 zile, în toate școlile, să fie făcute programe de Ziua Eroilor, iar pe 13 iunie, la ora 12:00 fix, toți elevii și studenții din România să țină un moment de reculegere”, aflăm de pe Edupedu.ro

În România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare națională. Acest eveniment marchează, în fiecare an, ziua când sunt comemorați cei căzuți în războaie în marile conflagrații mondiale, dar și cei morți în Războiul de Independență.

La 30 mai 1995 a fost adoptată Legea nr. 48 privind proclamarea Zilei Eroilor, care, la articolul 1 prevedea: „Se proclamă Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiției românești”.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/