Tânără din Timișoara, atacată pe pista de biciclete. Anchetă în Poliție

pista de biciclete de a lungul malului canalului bega din timisoara
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

O tânără din Timișoara a fost atacată de mai mulți câini pe pista de biciclete de pe malul Begăi spre Serbia. Modul în care a intervenit Poliția este anchetat.

Incidentul s-a întâmplat la începutul lunii, pe pistă. Era unul din weekendurile când frontiera temporară cu Serbia era deschisă. La întoarcere spre Timișoara, câinii au sărit și au muscat-o pe femeie, care a fost preluată de ambulanță.

Potrivit surselor noastre, femeie a cerut ajutor și de la polițiștii din zonă, dar aceștia nu ar fi intervenit. Așa că acum se fac ceercetări și pentru modul de acțiune.

„Având în vedere articolul apărut în mass-media referitor la o femeie care a fost agresată de mai mulți câini, în data de 1 iunie 2024, pe pista de biciclete în localitatea Uivar, facem precizarea că încă de la acea dată s-a luat legătura cu persoana vătămată în vederea depunerii plângerii, având în vedere termenul legal de 90 de zile, iar polițiștii Secției 4 Rurale Peciu Nou s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane fiind continuate cercetările pentru reglementarea situației cu animalele din acea zona și dispunerea măsurilor legale. Cu privire la modul de intervenție a polițiștilor, au fost dispuse verificări prin intermediul Biroului Control Intern din cadrul IPJ Timiș, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună măsurile legale în consecință”, a transmis IPJ Timiș.

Femeie a avut nevoie de internare.

Update: Caz similar, în acceași zonă, în martie

Polițiștii au verificat mai multe piste și au ajuns și la o stână din prejma pistei de bicicletei. Aveau suspiciuni că de aici ar fi provenit câinii agresivi.

Ca urmare a verificărilor în teren, efectuate de către polițiști, s-a constatat că proprietarii stânei menționate de persoana vătămată nu mai dețin câini din luna aprilie 2024”, spun polițiștii.

În anchetă, au descoperit că a mai existat un caz de atac al câinilor în aceeași zonă, în primăvara acestui an.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„De asemenea, în urma verificărilor efectuate în evidențele IPJ Timiș, vă comunicăm că, în luna martie 2024, la Secția 3 Rurală Săcălaz a fost depusă o plângere, care face obiectul unui dosar penal aflat în lucru, întrucât un bărbat a fost agresat de către câini în aceeași zona a localității Uivar”, mai transmite IPJ Timiș.

Prima concluzie este că, cel mai probabil, câinii care au atacat-o pe tânără, în 1 iunie, sunt fără stăpân. Așa că problema a ajuns în responsabilitatea autorităților locale.

„Polițiștii au făcut demersuri către autoritățile publice locale din Uivar, pentru luarea măsurilor legale conform OUG nr. 155/2001 privitor la gestionarea câinilor fără stăpân”, încheie polițiștii.

 

 

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/