Toată istoria Văii Carașului, în spatele ușilor curățate de rugină cu bani europeni!

Primăria veche, așa cum e cunoscută astăzi clădirea de către orăvițeni, intră în aceste zile într-un amplu proces de conservare, modernizare și dotare, urmând să devină unul din cele peste zece muzee pe care le va avea Oravița!

Aproape 10 milioane de lei accesate din fonduri europene prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest vor fi cheltuite de administrația publică locală din Oravița pentru modernizarea și dotarea Teatrului Mihai Eminescu. Lucrările încep săptămâna viitoare. Odată cu predarea imobilului de patrimoniu constructorului, Primăria Oravița a predat aceleiași firme și o altă clădire emblematică a orașului. Este vorba despre fosta Primărie.

„Reabilităm clădirea și o dotăm cu toate cele necesare pentru ca acolo să înființăm Muzeul Istoriei Văii Carașului. Avem o istorie foarte bogată, dovadă fiind toate aceste clădiri încărcate de istorie, de povești pe care avem obligația să le facem cunoscute generațiilor viitoare. Am tot vorbit despre intențiile noastre de a deschide mai multe muzee, mai multe puncte de atracție pentru turiști. Cred că turismul este marea șansă a acestui oraș și tocmai asta ne-a făcut să muncim atât de mult cu colegii din Primărie la proiecte cu finanțare europeană prin care să ne punem în valoare patrimoniul”, ne-a precizat primarul Dumitru Ursu.

Pentru amenajarea Muzeului Istoriei Văii Carașului vor fi investiți 5,47 milioane lei. 13 luni are la dispoziție constructorul pentru a preda la cheie imobilul, imobil de patrimoniu care astăzi arată deplorabil. Practic, doar zidurile mai sunt în picioare.