Vine toamna și odată cu ea, și frigul. Din acest motiv, trebuie să ne dotăm organismul cu energie și să facem față schimbării de temperatură. Trebuie să acordăm o atenție specială alimentației din această perioadă a anului, să ne reîmprospătăm sistemul imunitar. În continuare, prietenii de la Natur House Reșița ne oferă o serie de idei pentru a întâmpina și înfrunta toamna.
Profitați de verdețurile, legumele și fructele de sezon. Sunt mai economice, mai ales dacă calitatea lor și compoziția nutritivă respectă ciclul natural al producției.
VERDEȚURI ȘI LEGUME: anghinare, sfeclă, țelină, vânătă, dovlecel, conopidă, andive, ardei, praz, ciuperci, varză.
Continuați să mâncați două bucăți de fructe pe zi, întregi, în suc proaspăt stors sau cu lapte degresat. Fructele de toamnă sunt benefice în pregătirea organismului în lupta cu frigul, pentru că sunt surse de energie și ajută sistemul imunitar. Găsim: kiwi, lămâie, mandarine, mere, pere, portocale, ananas, pomelo, pere, banane, prune, gutui, struguri.
Toamna, frunzele arborilor își schimbă culoarea și apoi cad. Profităm de acest spectacol de culori pentru a ne plimba pe munte, a aduna castane, ciuperci… Ce este mai bine decât să te bucuri de natură împreună cu familia și prietenii?
Nu este o coincidență ca fiecare anotimp să aibă propriile alimente specifice. Din acest motiv, citricele sunt alimente „star” ale acestei
perioade. Datorită aportului de vitamina C, putem combate gripa, infecțiile, tipice acestui sezon al anului.
În continuare, vă oferim un raport de alimente esențiale anotimpului rece:
Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.