Toamnă culturală în Timișoara: spectacole senzoriale, explorare urbană și dans în aer liber

dans tm
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Scena de dans contemporan din Timișoara este animată în această toamnă de D.A.N.S ™ – un program complex de susținere a coregrafiei românești.

Spectacole senzoriale, workshop-uri, ateliere de explorare urbană și management cultural, laboratoare interdisciplinare, sesiuni de dans liber, toate își propun să dezvolte noi categorii de public și să consolideze pasiunea celui deja existent.

Luna septembrie debutează cu o sesiune de „Dans Liber” (3 septembrie, Casa Artelor) și continuă cu „Timișoara în mișcare” (6-10 septembrie) – un atelier participativ, desfășurat în Cartierul Iosefin, ce va include o serie de explorări performative ale corpului în relația cu arhitectura și spațiile urbane. Simultan (7-10 septembrie) va avea loc atelierul de management cultural „RE.START ™”, eveniment condus de expertul cultural Cosmin Manolescu, destinat operatorilor culturali din Timișoara, mai ales în perspectiva anului 2023.

Mijlocul lunii aduce la librăria Cărturești „Opera primul perfomance Corp.Vers” – o colaborare artistică sub forma unui triunghi dans-poezie-video (cu participarea poetei Adela Dragomir, a coregrafului Cosmin Manolescu și a videografului Cristian Văduva), care se va finaliza cu un performance interdisciplinar deschis publicului (17 septembrie).

dans tm 2

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Octombrie va fi o lună în care acțiunile D.A.N.S ™  ne îndeamnă la introspecție. „În căutarea corpului pierdut” (8 octombrie, Teatrul German de Stat), un spectacol-labirint pus în scenă de coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Valentina de Piante, Cosmin Manolescu, vorbește, prin dans, despre viață și moarte, despre încheierea unor cicluri și despre noi începuturi.

În perioada 10-13 octombrie atelierul „Sistem viu”, condus de Cristina Lilienfeld, propune publicului explorarea anatomiei pentru a fi într-un contact mai real și autentic cu corpurile, cel de-al doilea performance din seria Corp.Vers fiind programat pe 15 octombrie, cu participarea poetei Adela Dragomir și a coregrafei Cristina Lilienfeld. Pe tot parcursul lunii, în fiecare zi de miercuri, coregrafa Alexanda Gîrbea va susține cursul de dans „Movement Art”a.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/