Toaletele publice din Reșița, prea scumpe într-un oraș ca Bocșa

Problema toaletelor publice este una des întâlnită. Fie acestea sunt excesiv de murdare sau impracticabile, fie pur și simplu nu există. Consilierii locali din Bocșa au adus în discuție problema în cea mai recentă întrunire. S-a ajuns la concluzia că varianta toaletelor de tipul celor din Reșița trebuie scoasă din discuție.

Consilierii locali din Bocșa au ridicat problema lipsei toaletelor publice din oraș în momentul în care a fost supusă la vot rectificarea bugetului. „Pentru oraș trebuie să ne gândim ce fel de toalete să luăm.”, a spus Maria Stoica (PSD). „Cele de la Reșița sunt cam scumpe și sunt cu bani. La noi oamenii nu prea vor să bage fisa.”, a fost replica primarului Mirel Pascu.

S-a pus apoi problema că la prețul de 50 de bani nu se poate achita nici măcar hârtia igienică și indicat ar fi ca, la toaleta existentă acum în piață, taxa să fie de 1 leu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Cu fisă, domnule primar, că avem bocșeni bogați. Să facem lucruri de calitate, mai scumpe, dar trainice. Trebuie să ne asumăm.”, a insistat Maria Stoica.

maria stoica cl bocsa

Pe parcursul ședinței, primarul Mirel Pascu a primit informații despre toaletele din Reșița la care s-a făcut referire. „Toaletele sunt închiriate, iar chiria este de 120 de lei/zi. Ori 30 de zile… În acest preț este inclusă hârtia, șamponul, curățenia și mentenanța. Și fisele le ia Primăria. Deci ar trebui să luăm 120 de lei/zi. Nu avem de unde să încasăm atât. Numai dacă punem noi banii.”, a spus edilul-șef.

Deși majoritatea consilierilor au fost de acord că afacerea nu ar fi una deloc profitabilă și că Primăria Bocșa nu poate suporta din bugetul propriu o astfel de cheltuială, Maria Stoica a insistat: „Păi ce, noi facem venituri din WC-uri publice?”.

Deocamdată, în Bocșa vor fi aduse containere pentru toalete, care vor fi amplasate pe Insula Paradis și la terenul de fotbal.

banner 970 x 250