Toaletare cu cântec a copacilor din Caransebeș?!

Caransebeșenii se plâng de toaletarea defectuoasă a copacilor din spațiile verzi ale urbei, spunând pe rețelele de socializare că este o bătaie de joc din partea administrației publice locale.

Ei dau exemplu zona de promenadă a Dâlmei dintre Piața Gugulanilor și Parcul de Agrement Teiuș, aici unde în urmă 4-5 ani, la inițiativa viceprimarului de atunci, renumitul alpinist Cornel Galescu, au fost plantați puieți de arțari. E…, abia dacă au înflorit anul trecut și coroana s-a format armonios, și iată că din „grija” angajaților de la sectorul Spații Verzi al Primăriei Caransebeș, arțarii au fost tăiați, parcă în dușmănie, spun oamenii.

„Am trecut zilele acestea pe Dîlmă, nu pot să înțeleg ce a fost în mintea celor ce au avut foarfeca în mână?!”, se întreba S.M. …, „acești pomi abia dacă au înflorit anul trecut, cred că este prea dur ceea ce au făcut cu ei. Dar sper că cei de la Spații Verzi știu ce fac, pentru că, dacă toaletarea nu este corespunzătoare, copacii mor, să știți”, ne spunea d-na Ioana, pe care am găsit-o pe o bancă, la odihnă, lângă un astfel de arțar.

Reamintim că, la inițiativa viceprimarului Cornel Galescu în 2014, între clădirea Parchetului și Piața de Vechituri, între alee și parapetul de beton pe zona verde, au fost plantați 50 de arțari canadieni roșii și tot acolo s-au montat 10 bănci de lemn, astfel ca în câțiva ani să devină o alee foarte frumoasă pentru promenadă. Copacii s-au dezvoltat, însă toaletarea de primăvară lasă de dorit, spun oamenii.

Am cerut părerea directorului Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare, Ion Gheorghe Ștefan, care ne-a declarat că el a solicitat angajaților de la Spații Verzi, pe Dâlma de la Piață spre Teiuș, doar toaletarea teilor, pentru refacerea globulară a coroanei.