TMK Artrom răspunde acuzațiilor din Dealul Crucii: zero poluare! „Este un amestec intenționat de informații care creează confuzie”

poluare tmk dealul crucii (8)

Sesizările pe care le fac reșițenii din Dealul Crucii nu au nicio legătură cu poluarea aerului. Ba mai mult, imaginile surprinse sunt înșelătoare, iar praful depus pe case și pe mașini este cauzat în mare parte de lucrările care se fac în oraș. În plus, compania a făcut investiții serioase de-a lungul timpului și monitorizează la sânge întreaga activitate. Așadar… poluare? Unde?

Reprezentanții companiei TMK Artrom nu văd nicio sursă de poluare în Dealul Crucii. Le-au spus asta celor din Consiliul Județean Caraș-Severin printr-un răspuns transmis zilele trecute. Văd în schimb că cei care sesizează diverse instituții din județ transmit imagini înșelătoare. „În reclamația atașată există un amestec intenționat de informații care creează confuzie: reclamația se referă la praful de zgură, iar imaginile sunt cu aspectele filmate contre-jour a acoperișurilor halelor noastre de producție. Orice filmare contre-jour potențează anumite aspecte, sunt declarate ca poluări inclusiv aburul care este evacuat de mașina de turnare continuă pe cele două evacuări.”, scriu cei de la TMK.

poluare tmk dealul crucii (7)

– exemplu de imagine contre-jour, adică având lumina soarelui în spatele subiectului –

Ce admite compania? Că există posibilitatea ca, în timpul topirii fierului vechi (125 t/șarjă) în procesul de obținere a oțelului să apară emisii fugitive de scurtă durată care însă, spun cei de la TMK, nu pot fi catalogate ca poluări accidentale.

Ba mai mult, reclamantul (unul dintre locuitorii din Dealul Crucii care s-a adresat Consiliului Județean) ar fi găzduit „într-o anumită perioadă 2021-2022 un dispozitiv de verificare a PM10 al unui renumit ONG specializat în monitorizarea calității aerului din dorința de a strânge dovezi pentru a ne acuza de poluare. Cum pentru o lungă perioadă de timp nu au apărut depășiri peste limitele autorizate, aparatul a fost demontat”.

Cât despre praful semnalat de reșițeni, acesta are și alte surse demne de luat în seamă: circulația mașinilor pe străzile neasfaltate din cartier, lucrări de construcție în desfășurare în zonă (în mare parte executate ilegal), o serie de lucrări pe șantierele din oraș și fenomene meteo care aduc praf din alte zone geografice (?).

Chiar și mașinile societății sunt victime ale prafului în alte zone din Reșița: „autoturismele societății noastre care staționează în diverse zone ale municipiului Reșița, altele decât zona aflată în discuție, prezintă depuneri de praf care impune spălarea lor din două în două zile”, mai scriu cei de la TMK în răspunsul oficial transmis Consiliului Județean Caraș-Severin.

În rest, în mare parte din adresa celor de la uzină se vorbește despre investițiile făcute și despre atenția sporită pe care o acordă angajații acesteia tocmai pentru a preveni orice fel de poluare.

masuri luate de tmk

– greșelile de scriere nu ne aparțin, tocmai de aceea am preferat să decupăm pasajele direct din răspunsul original!

De specificat faptul că directorul executiv TMK Artrom, Romulus Ioan, nu a dorit să facă niciun comentariu pentru Express de Banat pe tema situației din Dealul Crucii.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Praful din Dealul Crucii, un praf de calitate! Cine-i furnizorul?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/