Iarna poate să vină! Deszăpezirea drumurilor din Caraș-Severin nu va fi o problemă

Atât administratorii drumurilor naționale, cât și cei ai drumurilor județene promit să asigure o circulație fără probleme pe timp de iarnă în Caraș-Severin. 

Rețeaua de drumuri naționale din Caraș-Severin este de aproape 600 de kilometri, responsabilă de administrarea lor fiind Secția de Drumuri Naționale Caransebeș din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Pentru iarna 2022-2023, au fost stabilite 13 baze de deszăpezire (5 în zone de munte) și 5 puncte de sprijin. SDN Caransebeș mai are material antiderapant în stoc și sunt făcute demersurile necesare pentru suplimentare.

„Considerăm că, exceptând poate anumite perioade cu fenomene extreme, numărul total de 74 bucăți auto cu lamă și răspânditor (utilaj multifuncțional cu lamă și RSP+ATB cu lamă și RSP) suplinite de 30 bucăți autoutilaje grele (încărcătoare, autofreze, autogredere etc) și 44 de utilaje auxiliare (ARD-uri, stații preparare clorură, automacara, trailer, remorcher etc.), organizate pe baze de deszăpezire şi puncte de sprijin, coordonate şi conduse prin Comandamentul D.R.D.P. Timișoara și S.D.N. Caransebeş, în conlucrare permanentă cu Comandamentul Judeţean Caraş-Severin, pot asigura condiţii corespunzătoare pentru circulaţia rutiera pe întreaga reţea de drumuri naţionale de pe raza județului Caraș-Severin, pe toată durata iernii 2022-2023.”, spune Ioan Boba, șeful Secției de Drumuri Naționale Caransebeș.

De altfel, și prefectul Ioan Dragomir a declarat că, potrivit informării primite, nu vor fi probleme în această iarnă. „La nivelul județului nu avem probleme deosebite, am aprobat și Planul operativ de acțiune pentru iarna 2022 – 2023 pe rețeaua de drumuri naționale din județul Caraș-Severin. În perioada următoare vom face vizite pe teren pentru a verifica depozitele de materiale, modul în care se realizează contractele cu operatorii pentru lucrările din sezonul 2022-2023. În general putem spune că lucrurile se desfășoară conform programului și nu sunt probleme deosebite.”

Pe drumurile județene mai este ceva de lucru. Acestea sunt cuprinse în 9 zone, iar pentru 3 dintre ele au fost încheiate 3 acorduri cadru. Pentru celelalte 6 zone s-au făcut demersurile necesare asigurării activității de deszăpezire de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Utilajele pentru deszăpezire sunt asigurate de către prestatori în cadrul contractelor, aflate în dotarea societăților comerciale cu care sunt încheiate acorduri-cadru sau contracte de achiziție publică de servicii, număr minim/maxim. Direcția de Drumuri Județene a comunicat 16 utilaje închiriate (număr minim) în baza celor 3 contracte semnate.

Romeo Dunca dă asigurări că și celelalte 6 zone vor fi acoperite în timp util. „Urmează. Cel târziu până în 10 noiembrie vom avea clarificate situațiile și acolo. Ne va ajuta din nou și Aquacarașul, dacă ne-au ajutat bine anul trecut, de ce să nu ne mai ajute și acum? Avem o procedură acum.”, a explicat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin pentru Express de Banat.

În privința drumurilor administrate de primării, la nivelul judeţului Caraş-Severin, din cele 77 UAT-uri:

  •  66 de UAT-uri au anunțat că efectuează deszăpezirea cu forțe proprii;
  • 3 UAT-uri au contracte semnate (1 UAT are 2 contracte semnate, 1 UAT are 1 contract, iar 1 UAT realizează deszăpezirea și prin contract și cu forțe proprii);
  • 3 UAT-uri realizează deszăpezirea prin forţe proprii şi au şi contracte în procedură de achiziţie;
  • 2 UAT-uri au contracte în procedură de achiziţie;
  • 3 UAT-uri urmează să încheie contracte pentru deszăpezire.
1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/