TM2021 caută șapte artiști care să înfrumusețeze căminele studențești

Prin programul Memoriile Cetății, Asociația TM2021 lansează un apel către pictori, graficieni sau artiști murali să vină să redea esența Timișoarei pe șapte pereți de la căminele din Complexul Studențesc.  

„Pentru că Timișoara și complexul studențesc înseamnă inovație și creativitate, proiectul Memoriile Cetății realizat de Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii lansează o provocare: ce înseamnă un oraș pentru locuitorii săi? Ce reprezintă un oraș modern și inovator? Cum putem defini spiritul Timișoarei? Cu siguranță, istoria orașului trebuie să rămână în memoria noastră, a tuturor, și, poate cel mai ușor ar fi să o reprezentăm în spațiul public.”, sună apelul asociației.

Complexul a fost ales ca referință pentru studenții care vin și își petrec aici mare parte din timpul liber, participând astfel cu energia și faptele lor la spiritul timișorean.

leader board 728 x 90 px

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 9-25 octombrie, iar cei șapte artiști selectați vor primi câte un premiu de 15.000 de lei pentru creație și pentru realizarea picturii. Aplicațiile pot fi trimise până în 25 octombrie pe adresele memoriilecetatii@timisoara2021.ro sau contact@timisoara2021.ro.

Proiectul Memoriile Cetății se află la a III-a ediție și își propune să realizeze un traseu de artă murală prin care localnicii și vizitatorii să redescopere istoria și momentele importante din viața comunității timișorene.