Titus Corlăţean, despre racolarea primarilor PSD: „Secretarul general adjunct al Guvernului, om cu trei condamnări penale, făcea racolări, tranzacţiona venirea lor”

Senatorul PSD, Titus Corlățean, aflat în vizită la Moldova Nouă pentru a-l susține pe edilul Adrian Torma, candidatul alianței PSD-Pro România, în vederea câștigării unui nou mandat cu ocazia alegerilor locale, a dat de înțeles că prezența foștilor social-democrați în organizația locală PNL reprezintă doar o mică parte vizavi de ce au putut face liberalii pentru a-și întări forțele, traseismul politic promovat de aceștia la nivel național fiind mult mai grav.

„E cel mai clar exemplu de imoralitate în politică și de corupție morală până la urmă. Îmi aduc aminte, în 2018, cum premierul Orban striga din toți bojocii: «Puneți parul pe PSD-iști, pe primarii PSD, pe președinții consiliilor județene PSD» și sala urla în delir, ca, după, s-ajungă disperați să racoleze primari și să recurgă la traseismul pe care îl condamnau anterior cu atâta vehemență. Mi s-a părut extrem de imorală poziția președintelui Iohannis, care spunea: «Nu știu, nu am mâncat usturoi, nu susțin așa ceva», de o imoralitate, cel puțin egală, dând dovadă și Ludovic Orban.”, a explicat Titus Corlățean.

Pentru a sublinia cât de gravă este situația la nivel macropolitic, fostul ministru al Externelor a povestit cum au fost atrași în PNL câțiva edili social-democrați din Giurgiu, respectiv Dâmbovița:

„Vorbim aici de interlopii din PNL. Secretarul general adjunct al Guvernului, om cu trei condamnări penale și cu sacul cu bani, făcea racolări, îi aducea pe primarii PSD din Giurgiu la sediul Guvernului și tranzacționa venirea lor. Îi mituiau pe alți primari, inclusiv cei patru din Dâmbovița, cu negocieri făcute acolo, la Dâmbovița, de un prefect care și-a-ncălcat statutul, care a încălcat legea, inclusiv legea penală. Invita primarii PSD, pe cei patru, la vila sa luxoasă de la Titu și le făceau oferte generoase. Am văzut acum, la distribuirea banilor de rectificare, câți bani au primit acești oameni și vom știi cu ce firme de casă ale PNL-ului vor pune în practică și asfaltările, și alte proiecte. Asta înseamnă dare și luare de mită”.

Fostul ministru al Justiției a explicat totodată care sunt variantele pentru ca întreaga societate românească să scape de „puterea galbenă”, putere care s-a dovedit a fi „extrem de nocivă”:

„Cu acești corupți nu avem ce discuta! Românii ar trebui să-nțeleagă că, dincolo de poveștile, manipulările și dezinformările la care au fost supuși în toţi aceşti ani, această putere galbenă este extrem de nocivă pentru România și în consecință ar fi indicat să aleagă așa cum trebuie, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare”.

Sursa foto principal: m.rfi.ro.

(E).