Titularizare cu succes în județ!

Examenul de titularizare nu a adus nicio notă de 10 în județul Caraș-Severin. Cu toate acestea, promovabilitatea atinge 75,91 la sută, din cei peste 400 de candidați.

După dezastrul de la definitivat și de la examenul de bacalaureat, un alt examen important în învățământ, cel de titularizare, spală imaginea județului. Profesorii înscriși la examenul de titularizare au fost, în procent majoritar, pregătiți pentru un astfel de examen. Deși inițial s-au înscris 640 de cadre didactice, la examen nu au participat decât 460, iar din acestea 336 au luat notă peste 5.

Nu a existat nicio notă de 10 în urma probei scrise, iar cea mai mică notă a fost 1, obținută de un candidat la proba de istorie. Cele mai multe note sub 5 au fost la limba și literatura română, pedagogia preșcolară pentru grădiniță, în număr de 28, iar candidații care au picat examenul reprezintă la 24,09 la sută.

Conform procedurii, candidații examenului care au luat notă peste 5, dar până în 7, adică 165 de persoane în județ, vor obține posturi de suplinitor, și anume pe perioadă determinată. Cei care au luat note peste 7, şi anume 38,86 la sută dintre cei înscriși, au obținut posturi de titular, adică pe o perioadă nedeterminată.