Titlul de stațiune turistică, mărțișorul așteptat de comuna Berzasca din partea Guvernului Cîțu

casinoherculane by sungarden

Eforturile depuse de către comunitatea condusă de Petru Nicolae Furdui în privința declarării UAT-ului stațiune turistică de interes local au intrat în linie dreaptă, în acest sens mai rămânând de parcurs câțiva pași, pași care se rezumă atât la stiloul prefectului județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, cât și la cel al reprezentaților Agenției pentru Protecția Mediului.

În condițiile în care mineritul reprezintă un subiect demult apus vizavi de tot ceea ce înseamnă o economie prosperă în zona Clisurii Dunării, în situația în care aducerea investitorilor, care să ofere câteva sute de locuri de muncă, pare o misiune tot mai grea, mai ales când intră în discuție contextul pandemic, singura șansă de redresare pare să vină din partea turismului, prin exploatarea obiectivelor de o frumusețe inimaginabilă, dar și a bogățiilor naturale.

Printre edilii încrezători în ideea unui trai mai bun bazat pe industria ospitalității se numără și Petru Nicolae Furdui, cel care de-a lungul anilor a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru ca UAT-ul pe care-l păstorește să poată obține titlul de stațiune turistică de interes local, facilitate prin intermediul căreia reprezentanții comunei ar putea accesa mai ușor fonduri europene, crearea de noi oportunități pentru turiști fiind atât în interesul localnicilor, întrucât banii cheltuiți de vizitatori rămân în interiorul unității administrativ-teritoriale, cât și în interesul celor care le calcă pragul, oamenii având satisfacția că nu și-au cheltuit agoniseala într-un loc fără un pachet complex pentru un concediu de neuitat.

Despre pașii care mai trebuie parcurși pentru obținerea titlului mult așteptat, edilul-șef al comunei Berzasca a ținut să facă următoarele precizări pentru expressdebanat.ro:

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Suntem în faza în care Prefectura trebuie să se pronunțe asupra avizului de legalitate al Hotărârii de Consiliu Local, hotărâre adoptată în 2020. Asta este cu privire la valabilitatea PUG-ului. Sunt câteva lucruri pe care noi le-am respectat și asupra cărora ar trebui să se pronunțe mai repede, totul pentru ca noi să putem intra la Hotărârea de Guvern din luna martie. Demersurile sunt acum în linie dreaptă în privința declarării comunității pe care o reprezint stațiune turistică de interes local. Repet, în momentul de față așteptăm avizul de legalitate al Prefecturii și un document pe care trebuie să-l elibereze Agenția pentru Protecția Mediului, document care să ateste faptul că Berzasca se află într-o zonă cu un climat adecvat, nepoluat. Sunt doar câteva piese lipsă la dosar pe care urmează să le primim. Cu ajutorul acestor răspunsuri, vom putea intra și noi la Hotărârea de Guvern din luna martie”.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/