Tipuri de pantaloni de damă – cum să alegi tipul perfect pentru fiecare siluetă?

close up legs in heels and hands holding glasses of beautiful sexy rich business woman in red suit posing in white car
1000x100

Pantalonii reprezintă un articol vestimentar must-have în garderoba unei femei. Fie că vorbim despre o pereche de pantaloni office pentru o ținută la birou, pantaloni chinos pentru o seară alături de prietene, pantaloni sport pentru o zi lejeră sau o pereche de leggings pentru ziua de antrenament.

Însă cea mai mare problemă apare atunci când nu dispunem de cele mai perfecte forme și nu ne putem bucura de pantalonii doriți. În acest sens, atunci când achiziționăm o nouă pereche de pantaloni de damă, trebuie să fim atente la tipul nostru de siluetă.

Pantalonii cu croi drept reprezintă alegerea ideală pentru orice femeie.

Marele avantaj al pantalonilor cu croi drept este faptul că poate fi purtat de orice siluetă ai avea. Aspectul lor creează o linie dreaptă de-a lungul piciorului, făcându-i ideali atât pentru femeile cu forme, slabe sau mai plinuțe.

Acest tip de pantaloni ascunde șoldurile largi, creând efectul unei siluete slabe. De asemenea, sunt ideali pentru femeile zvelte, cu siluetă clepsidră, care se bucură de un corp bine proporționat, cu picioare înalte.

Fie că ești de statură minionă sau foarte înaltă, slabă sau mai plinuță, optează pentru o pereche de pantaloni dama, preferabili unii cu croi drept ce vor reuși să te scoată din anonimat.

pantaloni dama

Sunt recomandați pantaloni skinny pentru silueta dreptunghi?

Atunci când corpul tău se definește printr-o siluetă tip dreptunghi, ar trebui să încerci să eviți pe cât posibil pantalonii skinny. Deși sunt la modă, aceștia au tendința vizuală de a mici silueta, adâncind în necunoscut și mai tare lipsa formelor și a proporțiilor corpului.

În schimb, pantalonii skinny pot fi purtați de siluetele zvelte și chiar minione și se vor integra de minune în ținutele purtate de o siluetă triunghi.

Pantaloni bootcut pentru femei cu silueta sub formă de pară?

Răspunsul este cu siguranță da. Femeile ce se bucură de un corp în formă de pară sunt avantajate de acest tip de pantaloni bootcut, deoarece partea largă de jos creează armonie între zona șoldurilor și a coapsei, creând un efect vizual de siluetă proporționată. O pereche de pantaloni bootcut cu talia mai înaltă va alungi silueta. Alege un model ce se așază bine pe corp, se mulează pe șolduri și continuă într-un stil evazat lejer spre gleznă.

Pantalonii bootcut sunt un model versatil ce poate fi purtat cu orice tip de incaltaminte dama. Dacă ești o persoană scundă, alege să porți pantaloni bootcut alături de o pereche de pantofi cu toc înalt.

Pantaloni evazați potriviți pentru siluetele pară sau clepsidră

Pantalonii evazați au revenit în tendințe, fiind purtați din ce în ce mai des de tot mai multe femei. Însă, deși oferă cel puțin vizual un efect lejer, sunt încă multe femei ce evită să îi poarte. Fie că alegi o pereche de pantaloni evazați din denim, negrii, din piele sau în carouri, combinați alături de o bluză elegantă, un tricou, pantofi cu toc sau o pereche de cizme, vei reuși să obții un look șic și matur.

Indiferent de silueta pe care o ai, trebuie să știi că atunci când alegi o pereche de pantaloni, aceștia trebuie să îți ofere acea stare de bine atunci când îi porți. Dacă optezi pentru un model potrivit la fix siluetei tale, vei reuși să obții ținute stilizate, care te vor face să te simți în al nouălea cer.