Tinerii trebuie să se implice în alegerile politice! „Să fie vocea politicienilor, să participe la vot și să se facă auziți!”

marius damian (3)

Tinerii au un cuvânt important de spus și ar trebui să fie ascultați mai des, spune deputatul Marius Damian. Ei ar trebui încurajați să se implice în alegerile politice, ultimele cifre ale participării lor la vot fiind îngrijorătoare.

„Pe tot parcursul carierei mele politice am considerat că tinerii trebuie să aibă mereu un punct de vedere de susținut. Am încercat ca implicarea lor să fie cât mai activă și am reușit să formăm o echipă minunată cu tinerii care mi-au fost alături pe tot acest parcurs. Din păcate, în România implicarea tinerilor în alegerile politice este îngrijorătoare și acest lucru îl dovedesc ultimele statistici.”, atrage atenția deputatul Marius Damian.

La alegerile parlamentare din 2020, doar 25,39% dintre tinerii cu drept de vot (18-34 de ani) au mers la urne, iar statisticile când vine vorba despre implicare civilă și politică a tinerilor sunt îngrijorătoare.

„Tinerii ar trebui să fie vocea politicienilor, să participe în primul rând la vot și să se facă auziți! Ca acest lucru să poată fi schimbat, la nivelul fiecărei localități tinerii ar trebui să fie consultați, formate echipe de tineret care să fie implicate în viața politică. Acest lucru i-ar face mai curioși și dornici să vină cu idei.”, este de părere parlamentarul cărășean.

1000x100 (5)