Tinerii trag la răspundere clasa politică din Reșița

Bătălia electorală pentru scaunul de edil al municipiului Reșița reprezintă un punct fierbinte și pentru tinerii din oraș. Luni, 14 septembrie, candidații pentru primărie vor da socoteală!

Reșițeanul Claudiu Stoica, directorul județean al Consiliului Tineretului din România, este personajul-cheie ce i-a provocat pe cei 8 candidați pentru funcția de primar al municipiului Reșița să participe la o dezbatere publică alături de tinerii din oraș.

Evenimentul, la care până acum au răspuns prezent doar 3 dintre candidați, este programat pentru luni, 14, septembrie, de la ora 17, în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița. Întrebările ce vor fi adresate de către tineri și nu numai au ca scop dezvăluirea planului strategic pentru următorii 4 ani, dar și chestiuni legate de competițiile electorale.

Cu o experiență de trei ani în mișcarea de tineret, dar și în cea studențească, fiind implicat în tot ce înseamnă probleme legate de generația tânără, Claudiu Stoica, inițiatorul și moderatorul dezbaterii, se mândrește cu o activitate bogată, canalizată în direcția sprijinirii inițiativelor tinerilor.

„Ca director județean al Consiliului Tineretului din România am ca scop principal de a dezvolta simțul responsabilității civice și consider că este esențială inițiarea unor proiecte și inițiative pilot inovative care să implice foarte mult și să susțină participarea comunității locale la viața civică. Este foarte important ca gradul de informare al cetățenilor legat de deciziile locale care se iau să fie crescut pentru că trebuie să învățăm lumea să știe ceea ce votează și tocmai în această direcție am organizat prima dezbatere publică cu tinerii din Reșita și cu candidații de la primăria locală, unde, desigur, se vor putea adresa întrebări.

Consiliul Tineretului din România sprijină toate structurile de și pentru tineret, dacă acestea solicită ajutorul CTR. De aceea, după terminarea alegerilor locale, pe agenda personală voi avea ca priorități crearea unei baze de date cu toate ong-urile de tineret din Reșița și din Caraș-Severin, iar mai apoi contactarea reprezentanților fiecăruia și împreună, vom încerca să identificăm principalele priorități ale tinerilor din județ.”, a declarat Claudiu Stoica.

Cu un spirit de observație ager și un simț antreprenorial de invidiat pentru vârsta lui și moștenit din familie, tânărul reșițean va implementa și la nivel județean o serie de măsuri pentru soluționarea unor problemele actuale, piedici în viața societății de astăzi, toate –puncte-cheie incluse în amplul proiect al Consiliului Tineretului din România:

„În contextul actualei situații epidemiologice provocate de pandemia produsă de infecția cu virusul SARS-CoV-2, o mare parte din principalele probleme deja cunoscute ale tinerilor se prezintă într-o formă acutizată, ce nu mai poate suferi o continuă amânare. În acest sens, propunem un plan de măsuriRomânia tânără. România prosperă – pentru sprijinirea tinerilor din România după criza provocată de pandemia de COVID-19. Acesta poate fi concentrat în următoarele zece puncte: 

1. (Re)integrare pe piața muncii. Este momentul ca tinerii să dobândească noi competențe, competențe pe care companiile din ziua de astăzi le consideră esențiale. 

2. Niciun tânăr nu rămâne pe dinafară. Toți elevii și studenții din România trebuie să poată accesa resursele educaționale online prin intermediul unor dispozitive electronice. 

3. Inovație, coeziune și performanță: tinerii antreprenori. Încurajarea și chiar susținerea
tinerilor în vederea începerii unor noi afaceri. Sprijinirea economiei și a antreprenoriatului
social. 

4. Un sector de tineret puternic. Măsuri de sprijinire a organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret pentru a traversa dificultățile generate de pandemie. Sprijinirea constituirii unor noi spații dedicate tinerilor. 

CTR reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România în procesele decizionale de la nivel național și internațional și susține participarea lor directă în aceste procese și în cele de la nivel local și instituțional/organizațional, precum și creșterea capacității tinerilor și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale, prin implicarea în  procesele decizionale, prin lucrul cu tinerii, asociere în organizații neguvernamentale, sindicate și partide politice și dezvoltarea de afaceri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/