Ponta, despre traseismul politic: „PNL e împărțit în două. Între cei veniți de la PDL și cei veniți de la PSD”

Prezent la Timișoara pentru susținerea candidaților Pro România la alegerile locale din 27 septembrie, Victor Ponta a spus că nu mai există „nicio ciumă roșie, nicio ciumă galbenă, ci una portocalie”. Asta, în contextul în care, spune fostul premier, PNL e împărțit între PDL-iști și PSD-iști.

„Am văzut că PNL e împărțit în două. Între cei veniți de la PDL și cei veniți de la PSD. Cu ce e mai bun Guvernul Orban față de Guvernul Dăncilă de care m-am bucurat atunci când l-am dat jos. Asta e o realitate pe care o simt toți oameni. Nu prea mai există altcineva care chiar să critice și să spună ce e de făcut și ne asumăm noi acest rol neplăcut și periculos, dar pe care trebuie să îl aibă cineva. În PNL, jumătate sunt de la PDL, îi știu. Scria în acordul USL că nici PSD-ul, nici PNL-ul nu i-au oameni la PDL.

Acum majoritatea din PNL este formată din PDL-iști. Lor li s-au adăugat, în această perioadă, o mulțime de PSD-iști. Am o singură problemă. Noi de la Pro România am fost la PSD, suntem de stânga. Eu am crezut că USR s-a poziționat să revoluționeze politica din România și mă bucuram pentru copiii mei. S-au luptat cu sistemul, acum toți visează să fie miniștri alături de PNL. S-a terminat cu schimbarea de la USR. Nu va schimba nimic și nu cred că vor câștiga vreun consiliu județean sau vreo primărie importantă. Vor și ei să fie acolo. Miaună așa contra PNL și apoi votează tot cu PNL, să primească și ei ceva. Toate lucrurile care s-au spus anul trecut, că e rău PSD, acum PSD e PNL. Face același lucru.”, a declarat Ponta, la Timișoara.

Întrebat despre Ordonanța de Urgență 55/2014, care legalizează traseismul politic la nivelul primarilor și al președinților de consilii județene și adoptată de Guvern când premier era chiar Victor Ponta, acesta a declarat că toți PNL-iștii beneficiază acum de ea.

Domnul Iohannis, care era la PNL, i-a făcut o plângere penală lui Liviu Dragnea, care era la PSD, pentru acea ordonanță. Ordonanță de care acum beneficiază toți PNL-iști. Dacă tu îi faci plângere penală cuiva, consideri că e rău ce a făcut. După faci și tu la fel? De ce ești mai bun decât ăla? Dăm jos ciuma roșie că vine PNL. De ce să dăm jos ciuma roșie pentru ciuma galbenă? Asta cred că nu înțeleg foarte mulți oameni și nu înțeleg de ce USR s-a predat la PNL.

Doar pentru niște funcții? (…) Într-o perioadă de criză, când vor fi bani mai puțini în care criza medicală va continua, noi în loc să avem oameni care să lucreze ca o echipă, oameni care se pricep, vă dați seama, Guvern PNL, USR, UDMR, PMP, Dumnezeu cu mila. Noi vom fi în opoziție, îi vom critica. Ciuma roșie nu prea mai e, ciuma galbenă nu prea mai e, e o ciumă portocalie. Că roșu cu galben devine portocaliu.”, a mai spus Victor Ponta.

(E)