Tinerii romi, sprijiniți să își continue studiile! Campanie de informare cu privire la locurile finanțate în unitățile de învățământ

voluntari, nevo parudimos
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Campanie de informare pentru tinerii romi din Caraș-Severin. Echipa de voluntari, cu sprijinul Asociației Voluntariatul pentru Toți, discută cu persoanele care vor să își continue studiile cu ajutorul locurilor rezervate pentru etnia romă. Asociația Nevo Parudimos se oferă să elibereze recomandarea necesară pentru dosar.

Cinci reșițeni derulează o campanie de informare a tinerilor de etnie romă din Reșița și județul Caraș-Severin cu privire la locurile speciale rezervate în licee și universități. Acțiunea face parte din proiectul „Promovarea Educației Pentru Tineri Romi”, finanțat prin Corpul European de Solidaritate. În cadrul proiectului sunt organizate discuții și întâlniri online cu persoanele de etnie romă în legătură cu oportunitățile oferite pentru continuarea studiilor. Voluntarii s-au deplasat în Mociur, Dealu Mare și Câlnic pentru a discuta cu tinerii interesați și au împărțit materiale informative. În toate unitățile de învățământ școlar și liceal sunt rezervate două locuri finanțate din bugetul de stat pentru romi în fiecare clasă.

Cererile candidaților se pot depune între 9 și 15 iunie, repartizarea va avea loc în 1 și 2 iulie, tot atunci când este programată înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.

Ce trebuie să conțină dosarul?

Dosarele de candidatură ale elevilor de etnie romă care doresc să se înscrie pe locurile speciale vor trebui să conțină următoarele documente: fișa de înscriere (fișele se vor elibera cu prioritate candidaților romi, având în vedere ultima zi și oră de înscriere pe locuri distincte), cererea de înscriere, adeverința cu notele, cu media generală obținută la tezele unice din clasa a VII-a și cu anexa la fișa cu media generală de la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie legalizată, foaia matricolă pentru clasele a V-a și a VIII-a (cu calculul mediei generale), fișa medicală și recomandare scrisă din partea președintelui unei organizații civice, culturale sau politice a romilor, legal constituită, prin care se atestă apartenența candidaților la etnia romă.

Muzeul TM

Tinerii care vor să candideze pentru locurile speciale din Reșița și Caraș-Severin au opțiunea să solicite recomandarea Asociației Nevo Parudimos, cu sediul în Reșița, Piața Traian Vuia nr. 1-4, corpul E sau la adresa de e-mail nevoparudimos@yahoo.com.

nevo parudimos

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/