Tinerii nevoiași de la Malul Dunării, în atenția unei noi campanii umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”

În ciuda vremurilor atipice, Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, ATOR Banatul de Munte și Episcopia Caransebeșului nu renunță la ideea de a le aduce zâmbetul pe buze copiilor încercați de viață, prin intermediul startului dat unei noi campanii umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, programată să se desfășoare în perioada 14 noiembrie-14 decembrie, organizatorii urmărind ca sentimentul apropierii sărbătorilor de iarnă să se răsfrângă asupra fiecărui copil, indiferent de circumstanțe.

Odată cu apropierea lunii decembrie, copiii din toate colțurile lumii încep să acorde o atenție deosebită scrisorilor către bătrânii cu daruri, respectiv Moș Nicolae și Moș Crăciun. Cum primul așteptat cu sufletul la gură este Moș Nicolae, micuții nu s-au sfiit să treacă pe lista de wish lucruri care mai de care mai interesante și mai ingenioase, în topul clasamentului fiind dispozitivele IT și jucăriile tot mai apropiate de lumea realului, fiecare eliminând nuielușa deoarece nimeni nu va admite că a fost mai puțin ascultător de-a lungul anului.

Întrucât există și copii pentru care venirea lui Moș Nicolae cu o pereche de ghetuțe, gata să țină piept sezonului rece, ar însemna o adevărată minune, în condițiile în care părinții abia dacă le pot asigura cele necesare pentru a pune pe masă, organizatorii campaniei „Ghetuțele lui Moș Nicolae” renunță și în acest an la oferirea celor mai în vogă gadget-uri, aceștia, în calitate de ajutoare ale moșului, căutând ca tolba cu daruri să fie plină de lucruri utile, menite să le aducă tinerilor zâmbetul din nou pe buze și să le redea încrederea în sine și în magia sărbătorilor de iarnă.

„Contextul epidemiologic actual ne motivează să cultivăm zâmbetele de bucurie ale copiilor cu chip de înger ce stau ascunse sub mască, de teama necunoscutului, dar și de îngrijorarea că anotimpul rece îi va găsi fără ghetuțele necesare. Prin această campanie ne propunem să oferim cât mai multe ghetuțe îmblănite pentru copiii cu nevoi din orașul Moldova Nouă”, este scopul enunțat de inițiatorii campaniei.

Referitor la modalitățile în care putem „încălța un copil de sărbători”, acestea pot consta fie în bani, prin donații sau sponsorizări din partea agenților economici sau a altor entități, direct, în conturile: RO05RNCB0104022485880001 – Moldova Nouă, fie în perechi de încălțăminte de iarnă noi, în conformitate cu nevoile beneficiarilor, în valoare de 120 lei de copil.

Campania desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, se derulează cu implicarea directă a voluntarilor ATOR Banatul de Munte din cele trei filiale: Reșița, Oravița și Caransebeș – Valea Bistrei, precum și la nivelul rețelei de centre de tineret ale Eparhiei Caransebeșului și își propune să ofere unui număr cât mai mare de copii o pereche de ghetuțe noi în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, atât beneficiarilor aflați deja în bazele de date ale asociației și ale parohiilor, dar și altor copii ale căror familii se află în dificultate.

În ceea ce privește beneficiarii campaniei, sunt avuți în vedere și în acest an copiii proveniți din familii fără posibilități materiale, familii numeroase ori monoparentale, având prioritate copiii cu rezultate bune la învățătură și implicați în activitățile derulate la nivelul centrelor catehetice și de tineret ale parohiilor.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0724 994 959 cât și de pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte, precum și de la coordonatorii centrelor de tineret din parohiile implicate.

La precedentele două ediții ale campaniei, rezultatele obținute au fost unele foarte bune, astfel: în anul 2018, au fost oferite 653 de perechi de ghete noi, în valoare de 81.715 lei, iar în anul 2019 un număr de 714 copii au beneficiat de încălțăminte noi, în valoare de 68.661 lei.