Graniţele ţării, forţate în ciuda măsurilor de prevenire a COVID-19. Bărbat arestat preventiv pentru trafic de migranţi

Două familii de sirieni, o ambarcațiune și o călăuză – planul perfect pentru a ajunge în vestul Europei! Din nefericire însă pentru străinii care au încercat să treacă fraudulos granițele țării, călătoria spre un trai mai bun a fost oprită de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara care au început să pună întrebări.

Săptămâna trecută, 14 noiembrie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche – judeţul Caraş-Severin au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti. Imediat, aceștia au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, pe direcţia km flv. 1037,5, opt cetățeni străini, două femei, doi bărbaţi şi patru minori.

leader board 728 x 90 px

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şapte dintre ei sunt cetățeni din Siria, formând două familii, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, vârstele minorilor fiind cuprinse  între doi şi 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că a opta persoană, tot un cetăţean sirian R.M., în vârstă de 22 de ani este călăuza celor două familii. Adulţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu barca, scopul fiind acela de a ajunge în ţări din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului sirian R.M.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul sirian R.M., la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.