Traficantul din Oțelu Roșu a fost condamnat!

Emanuel Boborelu și-a creat în timp un adevărat renume pe Valea Bistrei, ca unul dintre cei mai activi traficanți și consumatori de droguri și substanțe etnobotanice.

Activitatea sa a alimentat fenomenul consumului de substanțe interzise atât pe raza orașului Oțelu Roșu, cât și în localitățile din zonă. Faptele sale sunt confirmate și de interceptările telefonice urmărite de organele de cercetare penală. Sub sintagmele codate folosite de Boborelu în convorbirile purtate cu clienții săi, se ascundea un adevărat trafic de droguri și substanțe etnobotanice. Dovezile adunate din convorbirile telefonice sunt probe importante care atârnă greu de dosarul tânărului traficant.

Afacerea necurată a lui Boborelu avea ca sediu chiar apartamentul în care locuia. De acolo furnizorul de iluzii își vindea produsele, procurate de la un dealer din Caransebeș, superior micului traficant de provincie. Faptul că Boborelu susține că nu a cunoscut niciodată identitatea celui care îi furniza drogurile ar trebui să alerteze autoritățile, având în vedere că fenomenul traficului de droguri în zonă este mult mai amplu. Cu toate că vânzătorul de ,,vise” Boborelu și-a recunoscut de fiecare dată faptele, iar atitudinea sa în fața instanței a fost sinceră, nu a putut evita condamnarea.

În urma probelor adunate la dosar, instanța a decis condamnarea tânărului la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni.

Foto: facebook.com