Comisarul de la Garda Financiară, în puşcărie!

explo 1000x200

Prinşi în flagrant în timp ce primeau mită de la administratorul unei firme din Caransebeş, Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban au primit sentinţele definitive.

Tribunalul Caraş-Severin, prima instanţă care i-a judecat pe cei doi comisari, a ţinut cont de poziţia lor în sala de judecată şi a dat soluţii diferite. Alin Remus Doban (foto), care a negat în permanenţă că ar fi primit mită, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. În schimb, Sebastian Zeicu, cel care a recunoscut totul de la început, a scăpat cu trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Sentința a fost atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de DNA.

Calea de atac a fost soluţionată de Curtea de Apel Timişoara, la finele lunii ianuarie. Instanţa a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, dar a admis apelul DNA în privinţa inculpatului Doban, procurorii arătând că acesta a mai fost condamnat într-o altă cauză. Doban fusese condamnat la pedeapsa de şase luni închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 6 luni,  pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în timp ce avea în sânge o alcoolemie peste limita legală. În consecinţă, Curtea de Apel a revocat suspendarea condiţionată a executării pedepsei de şase luni. Cu alte cuvinte, Doban va sta în puşcărie trei ani şi jumătate, el fiind deja încarcerat la Penitenciarul Timişoara. În schimb, Zeicu va trebui să aibă grijă în următorii ani, pentru că orice altă întâlnire cu legea penală îl va trimite aproape sigur în puşcărie.

banner 970 x 250