Tinerii europeni se întorc în Caraș-Severin pentru un curs de eco-alfabetizare

eco apă
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

1eed3027 4d54 43d9 929e 442862f13cf2

Asociația Nevo Parudimos aduce în județ 30 de tineri din România, Austria, Turcia, Grecia, Italia și Serbia pentru un nou proiect. De această dată este vizată eco-alfabetizaraea. 

Organizat în perioada 01-06.06, 2024, cursul de eco-alfabetizare este destinat tinerilor, în cadrul proiectului strategic Erasmus+ ,,What a wonderful world!”.

Inițiativa, ce va reuni în Caraș-Severin 30 de tineri din România, Austria, Turcia, Grecia, Italia și Serbia, are ca și principal scop creșterea gradului de conștientizare în rândul participanților cu privire la impactul consumului nesustenabil de apă (amprenta asupra apei), a efectelor defrișărilor în schimbările climatice și importanța protejării resurselor de apă.

Pe parcursul săptămânii, cursanții vor avea parte, pe lângă sesiunile educative, pe temele mai sus amintite, și de activități practice de plantare, dar și o vizită în Parcul Național Cheile Nerei, acolo unde vor analiza patrimoniul natural al zonei. Sesiunile de activități sunt implementate în parteneriat cu WWF România, filiala Reșița.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Proiectul ,,What a wonderful world!” este o inițiativă care urmărește dezvoltarea abilităților de ECO-ALFABETIZARE în rândul tinerilor, din 6 țări partenere, prin realizarea de studii pentru reducerea amprentei individuale de carbon, a risipei de apă și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Mai mult, programul derivă din nevoia de a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice care ne amenință viitorul și de a crește gradul de responsabilizare cu privire la mediul înconjurător în rândul tinerilor.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. 2023-1-AT01-KA220-YOU-000157207

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/