Tineri reșițeni se pregătesc de drum! Urmează marea aventură la instituții europene din Strasbourg

parlamentul european strasbourg
Cuib de vise 1000x100

După doi ani de pandemie, elevi din Italia, Austria și România se întâlnesc pentru prima oară față în față, tocmai în Franța, în cadrul proiectului „Healthy Life In Healthy Environment”. O echipă alcătuită din 18 elevi și 3 cadre didactice de la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița va participa la reuniunea Erasmus Plus, care se va desfășura la Strasbourg în perioada 26-30 aprilie.

De asemenea, vor fi prezente grupe de elevi din partea școlii coordonatoare, „Bundesbildungsanstalt für Elementarpädagogik” din Innsbruck, Landul Tirol, Austria și  elevi de la Instituto di istruzione secondaria di II grado “Gandhi“ din Merano/Meran, Alto Adige, Italia.

Chiar dacă pandemia i-a distanțat, mediul online i-a apropiat și activitățile din cadrul proiectului Erasmus Plus au avut loc după calendarul stabilit, fără opreliști. In acest interval de restricții sanitare a fost menținută o permanentă comunicare între părți, activitățile desfășurându-se sub forma conferințelor online și prin grupurile de lucru, folosind platformele WhatAAp și eTwwining.

publicitate si promovare in ziar

„Reuniunea de la Strasbourg cuprinde activități comune ale reprezentanților celor trei instituții de învățământ din Italia, Austria și România. Echipa Erasmus Plus a elevilor reșițeni va prezenta mai multe materiale cu tematică de mediu și resurse naturale. De „Ziua Pământului” va fi prezentat produsul unui atelier de lucru realizat de către un grup de elevi din clasele IX-XII, coordonați de către prof. Aniela Ogășan, o lucrare realizată din dopuri de plastic reciclabile. De asemenea va fi prezentat un video cu activități realizate în Luna pădurii când au avut loc plantări de arbori și puieți și lucrări de gospodărire a materialului lemnos”, informează profesorul coordonator, Florica Molnar.

Un moment important al reuniunii de la Strasbourg îl va reprezenta ziua de joi, 28 aprilie, pentru că  este destinată  vizitării Parlamentul European și a altor instituții europene. Pe drumul de întoarcere spre țară se va face un popas de două zile la Innsbruck și Merano, în Tirolul austriac și în Tirolul de Sud, (cel italian), pentru ca elevii să ia contact cu realitățile din regiunile partenerilor de proiect.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/