Tineretul liberal şi-a ales reprezentanţii

Conferinţa de Alegeri a Filialei Judeţene Caraş-Severin a Tineretului Naţional Liberal a avut loc sâmbătă, la Reşiţa. În prezenţa liderilor PNL Marcel Vela, Ioan Popa şi Horia Irimia, tinerii şi-au ales preşedintele.

Peste 150 de tineri liberali din tot judeţul au participat la alegerile de sâmbătă. Şedinţa a fost prezidată de Marcel Vela, care nu este doar preşedintele PNL Caraş-Severin, ci şi un model pentru tinerii penelişti. La nici 29 de ani, în 1992, acesta a fost ales viceprimar al Caransebeşului, iar în 2000 a devenit unul din cei mai tineri prefecţi din ţară, dovada faptului că PNL îşi promovează tinerii în funcţii importante.

Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa, a încercat la rândul său să-i motiveze pe membrii organizaţiei de tineret, pentru că tinerii sunt segmentul cel mai dinamic al societăţii. În condiţiile în care Caraş-Severinul a avut cea mai mare scădere procentuală a populaţiei, Ioan Popa i-a sfătuit să nu mai plece din judeţ, promiţându-le că vor fi luate măsuri pentru ca cei capabili să se poată afirma în viitor.

Şi Horia Irimia, fost preşedinte al tinerilor liberali din judeţ la începutul anilor ’90, a luat cuvântul în faţa tinerilor şi le-a vorbit despre rolul internetului şi al reţelelor de socializare în campaniile electorale actuale.

Şedinţa a continuat cu prezentarea candidaţilor, după care a început votarea. Pentru funcţia de preşedinte al TNL Caraş-Severin au candidat Andrei Apostol şi Răzvn Videscu (foto), cel de-al doilea câştigând detaşat cu 105 voturi. De asemenea, au fost aleşi cei 16 membri ai Birorului Teritorial/Judeţean al Tineretului National Liberal Caraş-Severin, dintre care 6 vicepreşedinţi: Gheorghe Covaci din Lupac, Gabriel Hânda din Bozovici, Marius Isac din Caransebeş, Daniel Ştefănuţi din Caransebeş, Andreea Chicin tot din Caransebeş şi Viorel Lolea din Reşiţa.

În prima şedinţă a Biroului Judeţean va fi ales şi secretarul filialei judeţene a tineretului liberal.