„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, din nou pe scena Teatrului „Merlin”

spectacol teatrul Merlin Timișoara

Spectacolul vedetă „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” se reia la Teatrul „Merlin”, în regia lui Toma Hogea. 

Veste grozavă pentru o nouă generație de copii și părinți iubitori ai teatrului de animație și ai poveștilor. „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” se reia, într-o distribuție schimbată, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”.

În regia de excepție a lui Toma Hogea care-și lansează, cu această ocazie, și ultima sa carte „Păpușa eram eu. Omul de teatru Maria Mierluț”. Spectacolul a obținut importante premii naționale, bucurându-se de aprecierea spectatorilor, dar și a criticilor.

Evenimentul face parte din programul pe luna martie „ Merlin 75” și, ca de fiecare dată, în ultimul timp, la finalul spectacolului, colectivul artistic va răspunde la întrebările publicului, adică are loc obișnuita secțiune de Q&A (question&answer/întrebări și răspunsuri), chiar acolo, în sala de spectacol.

Uimitor, cald, actual, cu adevărat impresionant prin soluțiile artistice găsite, prin simbolistică și prin mijloacele de expresie teatrală, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este un spectacol eveniment pentru toate vârstele, cu Lucian Matei în rolul principal. Din caietul program este consemnat: El este Făt Frumos, unic pentru că s-a născut doar atunci când a dorit și numai pentru o făgăduință ispititoare. Are alături calul înaripat, învinge toate relele lumii, dar nu e născut pentru eternitate. Și atunci care este rostul nașterii sale?

După Gabriel Liceanu, “Pentru muritori viața nu ar trebui să aibă sens decât după ce a fost validată ratarea nemuririi”. Acest basm, fără pereche în lume, cules de către Petre Ispirescu, concentrează însăși
esența condiției umane: dorința de a atinge idealuri de neatins, limitele fericirii, sensul devenirii, moartea care nu poate fi învinsă decât simbolic, libertatea ca opțiune limitată.

Premiera spectacolului în această nouă variantă este însoțită de lansarea cărții „Păpușa eram eu. Omul de teatru Maria Mierluț”, scrisă de Toma Hogea, ca un omagiu adus prietenei sale de o viață, păpușarul și regizorul Maria Mierluț. Volumul adună împreună interviuri, cronici de teatru, mărturii ale artiștilor care au cunoscut atât omul de teatru, cât și persoana caldă, iubitoare, prietenoasă și empatică care era Mimi, așa cum o alintau prietenii, creionând o amintire luminoasă a unei mari artiste.

Lansarea are loc la ora 17:00, în foaierul teatrului, invitați fiind toți cei care au cunoscut-o. Nu întâmplător a fost fixată această dată pentru a invita publicul să treacă pragul teatrului, în data
de 21 martie, deoarece teatrele din întreaga lume sărbătoresc „Ziua mondială a teatrului de păpuși. Cu acest prilej se dorește celebrarea acestei arte vi și admirabile.

merlin teatru păpuși

Teatru de păpuși la Teatrul Merlin Timișoara

Evenimentul, susținut de Consiliul Județean Timiș, va avea premiera joi, 21 martie, de la
ora 18, iar din distribuție fac parte: Lucian Matei, Alex Pîntea, Robert Copoț, Octavia Petrișor,
Maria Gornic, Mădălina Ghițescu-Petre, Luana Uncruțiu, Olivera Iovanovici și Raul Lăzărescu.

DRAMATIZAREA: Constantin Brehnescu după Petre Ispirescu
REGIA ARTISTICĂ ȘI ADAPTAREA SCENICĂ: Toma Hogea
SCENOGRAFIA : Eugenia Tărășescu Jianu

MUZICA: Anda Tăbăcaru
COREGRAFIA: Liana Iancu
LIGHT DESIGN: Lucian Moga
FOTO: Alin Zelenco

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/