Banatul, în trei volume la Bookfest Timișoara

afis muzeul banatului montan resita
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cartea Ligiei Boldea, dedicată vechilor familii nobiliare, va fi lansată în cadrul ediției a XI-a a evenimentului.

Muzeul Banatului Montan va fi prezent la Bookfest alături de Muzeul Național al Banatului din Timișoara și Editura Mega. Cu acest prilej vor fi prezentate rezultate ale cercetării istoriei bănățene reunite în trei volume. Concret, este vorba despre volumele „Nobili şi demnitari ai Banatului Montan medieval și premodern”,  „Castelul Huniade, de la reședință regală la sediu de muzeu”, respectiv „Mănăstirea Cisterciană de la Igriș din perspectiva cercetărilor arheologice”.

Primul volum a apărut în 2023 și o are ca autor pe Ligia Boldea, specialist în cadrul muzeului reșițean. Cartea urmărește destinul unor familii nobiliare precum Bucoșnița de Caransebeș, Gârleșteanu din Rudăria, Cerna sau Plugovița din districtul Mehadiei, Floca și Pobora din Valea Bistrei. Destinele acestor familii sunt surprinse cu minuțiozitate pentru ca cititorul să poată intra în intimitatea trecutului Banatului de Munte. Volumul Ligiei Boldea va fi prezentat de dr. Livia Magina, manager al Muzeului Banatului Montan Reșița joi, de la ora 18:00, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în cadrul serii medievale la Bookfest.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Cel de-al doilea volum este semnat de Zsuzsanna Kopeczny. Acesta urmărește transformările prin care emblematicul castel a trecut de-a lungul timpului. Volumul va fi prezentat de Claudiu Ilaș, manager al Muzeului Național al Banatului, și Livia Magina.  Al treilea volum aparține Danielei Tănase, arată trecutul monahal și arheologic al unuia dintre cele mai vechi monumente cisterciene de pe teritoriul României și va fi prezentat de dr. Adrian Magina.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/