Timpi de așteptare ridicați la granița cu Ungaria pentru automarfare

Restricțiile de circulație de pe teritoriul Ungariei din perioada 13-15 martie, când autovehiculele de transport marfar nu au circulat pe teritoriul statului vecin, la punctele de trecere a frontierei de la granița comună se înregistrează timpi de așteptare ridicați pe sensul de ieșire din țară pe arterele destinate acestor autovehicule.   

Poliția de frontieră anunță că a mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în Punctul de Trecere Nădlac II, unde se lucrează pe 5 artere, cât şi la Vărşand, unde se lucrează pe 3 artere, Borş (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Borș II (se lucrează pe 3 artere).

În primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

leader board 728 x 90 px

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.”, a transmis Poliția de frontieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor. De asemenea, pentru fluidizarea circulaţiei pe autostrada A1 care face legătura cu P.T.F. Nădlac II a fost informat Biroul de Poliţie Rutieră Autostrada pentru a monitoriza traficul si a nu fi blocată circulaţia.

Poliția de frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă aici. Aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.