Timp de odihnă în procesul școlii penale de la Caransebeș!

explo 1000x200

Tribunalul Caraş-Severin a avut pe rol ieri un nou termen pe fond în dosarul privind abuzul în serviciu la Postliceala Sanitară „Carol Davila” din Caransebeş, la acest termen fiind programaţi pentru a fi audiaţi 7 martori.

Numai că, după patru ore de audieri, avocatul inculpatei Eleonora Gavrilesc, Cosmin Bolosin, a cerut să fie întrerupte audierile şi reprogramaţi martorii rămaşi, pe motiv că este epuizat fizic şi intelectual şi că nu mai poate efectua o apărare calificată în aceste condiţii.

Cui aţi mai formulat în instanţă o asemenea solicitare?!”, a întrebat uluit preşedintele de şedinţă. Magistratul a spus că există o decizie CEDO tocmai bazată pe dreptul la apărare calificată care spune că audierile trebuiesc amânate atunci când apărătorii sunt depăşiţi fizic de situaţie. În consecință, toată lumea a fost de acord să audieze un ultim martor, chemat tocmai de la Deva, şi să amâne audierile celorlalți pentru un alt termen.

Printre persoanele audiate ieri s-a numărat şi secretarul filialei din Caransebeş a Şcolii Postliceale Sanitare de la Călan, căruia i-a fost prezentată o adeverinţă emisă pe 29 mai 2015 pentru o cursantă în care era trecut că „este elevă în anul III” la această şcoală. Secretarul a admis că este o eroare de redactare, că eleva era deja exmatriculată şi că doar din greşeală a trecut astfel pe acea adeverinţă, semnată şi de directoarea Ionescu.

A fost audiată apoi directoarea din Călan a şcolii, Corina Motăntău Sârbu, care a fost întrebată dacă pe o asemenea adeverinţă trebuia sau nu menţionat că eleva fusese exmatriculată, iar aceasta a explicat că trebuia să existe această menţiune. „Eu am aflat că eleva respectivă a fost exmatriculată abia când m-au chemat procurorii la declaraţii”.

banner 970 x 250