„Timp de 18 ani, mafia halatelor albe a furat pe rupte, s-a ajuns în faliment!”

Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, continuă războiul cu ceea ce el numește mafia halatelor albe, mafie ce ar fi susținută de decidenți politici din Consiliul Local și nu numai, cu implicații în Poliție și Ministerul Public. Nu generalizează, ci are ținte precise!

Cican s-a apucat de tăiat în carne vie, dar o mână o acoperă pe cealaltă. Asta s-a întâmplat și la cea mai recentă ședință de Consiliu Local, când s-a cerut sprijin pentru angajarea unui avocat care să apere interesele spitalului în câteva procese foarte importante. 

„A fost un teatru. Solicitasem angajarea unor avocați care să ne reprezinte în instanță tocmai împotriva a doua hotărâri de consiliu pe care dânșii le-au promovat. Am început procesele vizavi de societate civilă medicală cu acel vestit ambulatoriu privat. A fost un joc periculos al consilierilor, în care pun în pericol serviciile medicale și sănătatea caransebeșenilor! Votul lor negativ înseamnă că, de fapt, nu ne dă voie să ne apărăm împotriva acelui ambulatoriu privat al medicilor cu care noi suntem în conflict”, a explicat Cican, subliniind totodată că, în momentul de față, spitalul din Caransebeș e singurul din România care nu are ambulatoriu. 

De ce ar fi votat aleșii locali împotriva intereselor spitalului și, implicit, ale caransebeșenilor?! Pentru că unii consilieri PSD, spune Adrian Cican, ar fi portavocea doctorului Gheorghe Borcean. Liderul medicilor din asociația care asigura în sistem privat servicii de ambulatoriu în spital. Iar unii dintre consilierii locali sunt chiar medici și, mai mult decât atât, membri ai asociației respective. „Au câștigat în instanță în primă fază. S-a dat o Ordonanță care le permite să intre din nou în cabinete până la judecarea pe fond, lucru care nu se poate întâmpla având în vedere că lucrările de modernizare sunt destul de avansate. Ordonanța nu poate fi pusă în practică. Cabinetele au fost predate Primăriei, care este proprietar al clădirii, pentru a executa acele lucrări. Domnul doctor Borcean contestă acest lucru și a făcut plângerea penală, considerând că nu sunt tocmai corect făcute plățile de către Primărie. Dacă lucrările ar fi gata mâine, eu aș fi obligat să îi las până la judecarea pe fond în acele cabinete, ceea ce sigur că s-ar întâmpla, eu nu îmi permit vreodată să încalc o hotărâre judecătorească”, a mai spus managerul Cican. 

Prin decizia lor de a refuza angajarea unui avocat pentru procesele spitalului, acuză Cican, consilierii locali  țin în brațe mafia gulerelor albe: „Timp de 18 ani în acest spital s-a furat pe rupte, s-a ajuns în faliment! Nu este un faliment declarat, dar este în faliment Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș! Atât timp cât tu lună de lună produci pagubă sume colosale pentru că nu ai venituri, bagi de fapt mâna în buzunarul caransebeșeanului!”

Acuzațiile lui Adrian Cican nu se opresc aici. Acesta susține că în spitalul din Caransebeș s-a „operat” cu încălcarea evidentă a legii, dar că organele de cercetare penală s-au făcut că nu văd și că nu știu nimic. „Oare chiar nimeni nu a văzut? Oare chiar nimeni nu vede faptul că există acel ambulatoriu privat, oare chiar niciun polițist sau procuror nu a fost în cabinetul privat al acelei societăți civile medicale?! Nu cred. Familiile lor sau aparținătorii să constate că, ba se dau chitanțe, ba nu se dau! Să spunem că societatea civilă medicală a funcționat legal și corect, dar nu au sesizat că mergeau într-un cabinet privat în spital, în timpul programului de lucru al medicilor? Chiar nimeni, niciunul dintre ei? Domnul Borcean are o calitate de influencer, atât în PSD, cât și, se pare, și în anumite structuri, cu anumite persoane”, întreabă managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. 

Revenind la procesul cu asociația medicală și la necesitatea angajării unui avocat, Cican spune că e absolut obligagtoriu acest lucru. Reprezentarea spitalului în instanță de către un jurist al Primăriei Caransebeș nici măcar nu a fost luată în calcul. Și asta pentru că s-ar ajunge într-o situație de incompatibilitate. „Doamna secretar al UAT Caransebeș, jurista Ana Bratu, a fost timp de 9 ani președintele Consiliului de Administrație al spitalului. Este jurista care asigură cadrul legal, dumneaei ar trebui să ne apere chiar împotriva anumitor lucruri care s-au întâmplat poate pe timpul dânsei. În plus, eu am un proces cu una dintre juristele de la Primărie. Oare ne-ar reprezinta corect în instanță? Dați-mi voie să mă îndoiesc”, a mai afirmat Adrian Cican într-un interviu pentru Express de Banat.

Spitalul Municipal de Urgență va fi reprezentat în instanță de un avocat, asta chiar dacă presupune ca onorariul să fie plătit din buzunarul lui Cican!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/