Timișul, promovat la Dubai Expo! CJT caută investitori pentru două proiecte cheie

timis
casinoherculane by sungarden

Timișul va fi primul județ din țară care va avea o săptămână dedicată la expoziția mondială de la Dubai, la începutul lunii martie a anului viitor, anunță Alin Nica, președintele CJ Timiș. Administrația județeană vrea să îi convingă pe străini să finanțeze două proiecte strategice pentru Banat. 

Timișul va merge la Dubai cu reprezentații artistice menite să arate tradițiile și cultura locală din mai multe zone ale județului. Promovat va fi și proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. CJT speră să arate astfel cu ce poate fi județul deosebit și atractiv pentru oamenii de afaceri.

„Avem pe lista scurtă pe care o vom trimite la Dubai două proiecte foarte importante: terminalul cargo de la Aeroportul Timișoara și pista de testare pentru automobile autonome. Cine nu merge la această expoziție organizată o dată la 5 ani practic nu există. Eu zic că trebuie să profităm de această expunere pe care expoziția ne-o dă, fiindcă această zonă este în centrul atenției jumătate de an, între octombrie 2021 și martie 2022. Practic, în aceeași perioadă, la începutul lunii martie, și România va avea o zi dedicată ei, va fi prezent și președintele Klaus Iohannis acolo, și dorim ca proiectele Timișului să profite de această expunere maximă pe care țara noastră o va avea la Dubai.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Nica: Sunt interese foarte mari pentru dezvoltarea componentei cargo nu doar din Orientul Mijlociu, ci și din Germania, Turcia și SUA

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

CJ Timiș caută, așadar, la Dubai potențiali finanțatori pentru cele două proiecte ale administrației Nica. O primă discuție cu privire la terminalul cargo al Aeroportului Timișoara a avut loc în luna noiembrie în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite.

„Eu zic că sunt interese foarte mari pentru a dezvolta această componentă cargo nu doar din Orientul Mijlociu, dar și din Germania, Turcia, SUA, pentru că am discutat și cu ambasadori, și cu oameni de afaceri din aceste țări. Eu sper să stârnim cât mai mult interes ca să obținem cea mai bună soluție de investiții în acest terminal care este foarte important pentru noi. Timișoara este pe locul 2 după București ca marfă transportată pe calea aerului, practic Aeroportul Timișoara este sursa pentru 5.000 de tone anual de transport de marfă către diverse destinații din Europa și din lume. Pe calea aerului se transportă de obicei marfă de volum redus, dar de o valoare adăugată mare: componentele electronice sunt cele care sunt vizate cel mai mult pentru că viteza de transport este foarte importantă când discutăm de astfel de chestiuni. Iar ceea ce dorim să facem prin acest terminal cargo este și să devenim un hub regional european de comerț electronic pentru că și în partea aceasta de comerț electronic viteza transportului este vitală.”, a explicat Nica.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/