Timișul, la Expo Dubai! Tradiții, show cu muzică electronică, magie și flair bartending

img (2)

Timișul este singurul județ din țară care va avea o săptămână dedicată la Expoziția Mondială de la Dubai. Autoritățile județene vor să aducă în atenția publicului internațional planurile lor de investiții, oportunitățile de business, destinațiile turistice, cultura și cele patru universități de tradiție. 

Programul de la Expo Dubai cuprinde evenimente, întâlniri de prezentare a Timișului, proiecții de filme, activități culturale interactive și reprezentații artistice live. În cadrul pavilionului vor fi disponibile mese multimedia touchscreen, precum și ochelari de realitate virtuală și augmentată.

Instituțiile de cultură din subordinea CJ Timiș – Muzeul de Artă, cel al Banatului și Centrul de Cultură și Artă – își vor uni forțele cu mediul universitar și mediul de afaceri în speranța că vor convinge vizitatorii din întreaga lume să călătorească, să studieze sau să investească în Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

img (4)

Muzeul Național de Artă Timișoara va prezenta o expoziție multimedia, cu lucrările artiștilor contemporani Suzana Fântânariu, Sorin Scurtulescu și Doru Tulcan, ilustrând legătura MNArT cu scena de artă contemporană, mediul universitar și asociațiile profesionale, iar vizitatorii vor fi invitați să participe la montarea unui puzzle aniversar supradimensionat – „Fata cu Breton” a pictorului Theodor Aman, din colecția muzeului. Un tur virtual interactiv va conecta, în timp real, spațiul expozițional cu rețelele de socializare.

Muzeul Național al Banatului va expune „Patrimoniul sub reflectoare. Cartierul Fabric – Lumi în destine”, activitate în cadrul căreia vizitatorii vor „călători” în atmosfera Timișoarei vechi, cu ajutorul aplicațiilor mobile. Realitatea virtuală va fi explorată și prin intermediul „Dacica 3D”, iar componenta istorică va fi întărită de „Istoria României într-un obiect”, o colecție de șase clipuri video de excepție.

Zoli Toth va susține două show-uri inedite de muzică electronică, în cadrul cărora teme tradiționale din Banat vor fi reinterpretate. Artistul a invitat alături de el cvartetul Cantabile, pe naistul Mădălin Luca și trupa de dans modern Matrix, multi laureata la concursurile naționale și internaționale de profil. Coregrafia este semnată de Irina Nedelcu. În timpul concertelor, cunoscutul pictor timișorean Sorin Scurtulescu va picta o lucrare de mari dimensiuni care se va întoarce în țară.

Săptămâna Timișului la Dubai va mai cuprinde și o zonă dedicată atmosferei electrizante a Flight Festival. DJ, video proiecții, lumini, campionul de flair bartending Lucian Turcu și magicianul Lorenzo vor face ca lumea să afle prin muzică, dans și distracție cât mai multe lucruri despre oamenii și locurile frumoase ale județului Timiș.

img (1)

Misiunea integrării elementelor tradiționale românești va reveni artiștilor de la Centrul de Cultură și Artă Timiș, care vor convinge publicul cu muzică marca Mădălin Luca și dansuri folclorice cu o coregrafie semnată de Nicolae și Brândușa Stănescu.

Totodată, CJ Timiș vrea să promoveze și două dintre proiectele strategice ale județului: terminalul cargo de la Aeroportul Timișoara și pista de testare pentru automobile autonome.

banner 970 x 250