„Anul viitor pe vremea aceasta, nu vom mai avea Colterm și sistem centralizat de căldură”

untitled design set 970x90 px

Semnal de alarmă tras de un consilier local PSD. Radu Țoancă spune că anul viitor pe vremea aceasta există posibilitatea ca societatea Colterm să nu mai existe și astfel Timișoara va rămâne fără sistem de termoficare. „Trebuie să oferim școlilor un sistem alternativ”, a avertizat alesul local.

Viitor sumbru pentru Colterm, previzionat de Radu Țoancă. Alesul local PSD susține că sunt șanse foarte mari ca anul viitor Timișoara să nu mai aibă sistem centralizat de termoficare, având în vedere slaba mobilizare a primăriei în ceea ce privește găsirea de soluții.

Eu cred că anul viitor pe vremea aceasta nu vom mai avea Colterm, nu vom mai avea sistem centralizat de căldură, pentru că din start trebuia deja să gândim o nouă societate sau două societăți, nu știu care este viziunea executivului”, a afirmat Radu Țoancă.

În aceste condiții, consilierul local a propus montarea de centrale termice în școlile din Timișoara, astfel încât unitățile de învățământ să nu se mai închidă din cauza frigului.

De aceea încet, încet trebuie să oferim școlilor din Timișoara posibilitatea ca în iarna anului viitor, și să gândim de pe acum, să aibă un sistem alternativ. Nu spun că pe termen mediu, dacă sistemul de termoficare din Timișoara își va reveni, să fie abandonat de către instituțiile publice, mai ales cele finanțate de la bugetul local, dar mi se pare realmente o lipsă de viziune și o bătaie de joc ca un liceu cum este Coandă, și sigur lista poate continua, să ardă 50.000 euro într-o lună, în condițiile în care în acele 30 de zile în care s-a plătit această factură de 238.000 lei niciun copil nu a putut să meargă la școală, fie pentru că s-a suprapus perioada cu câteva zile de vacanță, fie că a fost extrem de frig”, a explicat Radu Țoancă.

În ședința din această săptămână a Consiliului Local Timișoara, când a fost aprobat bugetul orașului pe 2022, în valoare de peste două miliarde de lei, Țoancă a propus un amendament privind alocarea unei sume de patru milioane de lei pentru proiectarea și execuția de centrale termice în școli. Însă amendamentul nu a trecut.

Pe de altă parte, a trecut un amendament făcut de viceprimarul USR Ruben Lațcău, privind alocarea unei sume de 3,5 milioane lei pentru montarea de module termice în unele școli și spitale din Timișoara.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/