Timișorenii vor putea vedea prin intermediul unei aplicații ce lucrări se fac în zona în care locuiesc. Dar nu chiar acum

Administrația Fritz intenționează să introducă o aplicație mobilă prin care timișorenii să poată urmări, în funcție de cartierul în care locuiesc, lucrările edilitare ce se desfășoară în zonă. 

Anunțul a fost făcut de Dominic Fritz după ce primăria a anunțat șoferii de închiderea traficului pe un tronson de pe bulevardul Sudului cu doar câteva ore înainte de aplicarea restricțiilor.

Întrebat dacă situația este firească, primarul a răspuns: „O să îl rog și pe viceprimarul Lațcău să se asigure în viitor ca lucrările noastre publice și comunicarea să fie mai bine conectate. Pe termen mediu vom digitaliza toate aceste lucruri, vom avea o aplicație în care vom anunța din timp toate aceste lucruri și vei putea să vezi pe telefon în zona ta ce se va mai întâmpla. Dar toate aceste lucruri au nevoie de timp pentru a fi implementate.”

În luna iulie Fritz declara că USR PLUS vrea o primărie „de sticlă”, în contextul introducerii tehnologiei în desfășurarea activității primăriei. „Pentru toți cei care nu folosesc internetul în mod obișnuit, mesajul meu este că nu am venit să ridicăm noi bariere, ci să vă ușurăm viața, dar în continuare toate cererile, tot ce aveți nevoie o să fie posibil și pe hârtie. O să folosim câștigurile de eficiență prin digitalizare în folosul vostru printr-un ghișeu unic online cu care putem să venim și în cartiere, unde cetățenii pot veni spre funcționarii primăriei.”, a spus Fritz în vară.

La acea dată, primarul aprecia că pentru implementarea proiectului de digitalizare se vor folosi fonduri europene, iar principalele măsuri de transparență vor putea fi puse în aplicare în doi ani.